Applicationspostprocessing

Ontdek wat echt kan met 3D printen op Seido Experience Days

Bezoekers doorlopen alle stappen in de 3D print workflow

Seido Systems zet op 16, 17 en 18 april de schijnwerpers op telkens één toepassingsgebied voor 3D printen. Tijdens de Seido Experience Days wil de dealer van onder andere Stratasys 3D printers de bezoekers meenemen in de volledige workflow van een specifieke applicatie om af te rekenen met vooroordelen én de kansen juist te belichten.“Tijdens deze drie dagen laten we zien wat echt kan met 3D printen”, zegt Karl Wallecan, die ruim vijftien jaar geleden gestart is met het verdelen van de professionele Stratasys 3D printers. Hij vindt het tijd worden voor een event waarin de waarheid over 3D printen wordt verteld. Karl Wallecan: “Dat gaan we duidelijk maken door de bezoekers alle stappen te tonen.” Zo krijgen bezoekers een reëel beeld van wat mogelijk is en wat daarvoor gedaan moet worden.


Complete workflow voor prototyping, dental en manufacturing

Seido Experience Days start op 16 april met het thema prototyping en software, onder andere GrabCAD for print. Op 17 april staat 3D printen van dentale toepassingen op het programma en op 18 april is de maakindustrie aan de beurt. Die dag wordt de hele workflow rond het 3D printen van tooling en eindonderdelen getoond. Het event vindt plaats in de showroom van Seido Systems, waar vijf 3D technologieën te zien zijn, en in de productieruimten van zusterbedrijf Seido Solutions in Wevelgem (Kortrijk). Daar zien de deelnemers alle stappen die voorafgaand en na het 3D printen volgen, zodat ze een reëel beeld krijgen van de mogelijkheden en wat erbij komt kijken. “3D printen hoort in de toolbox van een productiebedrijf. Maar het was fout om te denken dat je alles kunt vervangen door 3D printen”, zo zei Karl Wallecan het eind verleden jaar nog in een interview samen met Andy Langfeld, President van Stratasys EMEA.

De dentale industrie kan flinke stappen maken door te gaan 3D printen, met kortere doorlooptijden, hogere kwaliteit en beter patiëntenzorg.


Productieruimte voor 3D printservice fors uitgebreid

In de afgelopen maanden heeft Seido Solutions de productieruimten in Wevelgem fors uitgebreid. Hierdoor beschikt het 3D printservicebedrijf nu over ruim 200 vierkante meter productieruimte waar alle typen FDM-printers van Stratasys staan, o.a. 12 Fortus machines, 2 SAF poederbedprinters, een F770 voor het printen van grotere tooling, verschillende Origin One printers en vanaf komend jaar de nieuwe Stratasys F3300. Ook staat er een 3D metaalprinter van Xact Metal. Daarnaast is er een ruimte van 80 vierkante meter waar alle nabewerkingen gedaan worden. “Bezoekers zien dus elke stap in het proces, van de voorbereiding van de file tot en met het nabewerken”, vat Karl Wallecan samen. Dit wordt aangevuld met presentaties door specialisten van Stratasys.


Andere mindset

“Veel bedrijven kunnen morgen beginnen, maar hun angst om te veranderen is groter. 3D printen als productietechniek is een kwestie van mindset, van anders designen, van andere verdienmodellen”, zei de Europese Stratasys topman onlangs in het interview. De Seido Experience Days geven de aanzet voor deze andere mindset.

Seido Solutions beschikt over een breed aanbod van 3D printtechnieken met een groot scala aan materialen.


Deelname aan Seido Experience Days is gratis, maar vooraf inschrijven is een must. Men kan kiezen uit een ochtendprogramma (vanaf 10 uur inclusief lunch) of een middagprogramma (start met de lunch daarna presentaties en rondleidingen). Meer informatie vind je hier.

Back to top button