Materials

Material Hub van Replique open voor het grote publiek

Replique heeft z’n 3D Printing Material Hub toegankelijk gemaakt voor derden. In de eerste publieke versie van deze databank met materialen voor 3D printen zitten de eigenschappen van meer dan 400 kunststoffen. Tijdens Hannover Messe presenteert Replique deze Material Hub aan het grote publiek.De pilotversie van de databank die tijdens Formnext 2023 werd getoond, bevatte minder dan 200 materialen. Dat het aantal sindsdien zo sterk is gegroeid, is volgens het Duitse bedrijf te danken aan de samenwerking met meer dan 25 leveranciers van kunststoffen voor 3D printen.


Demonstratie tijdens Hannover Messe


Materialen met specifieke eigenschappen vinden

Replique’s Material Hub biedt een veelheid aan voordelen en functies voor ingenieurs, inkopers en R&D. Gebruikers kunnen eenvoudig door de hub navigeren dankzij technische filteropties om de ideale materialen voor hun specifieke toepassingen te vinden, waardoor ze tijd en kosten besparen die gepaard gaan met handmatig onderzoek. Gedetailleerde technische specificaties, industrienormen en toepassingsvelden worden voor elk materiaal gegeven. Daarnaast kunnen printerfabrikanten, dienstverleners en andere belanghebbenden profiteren van de collectieve kennis in de database, wat de samenwerking en innovatie binnen de 3D-printgemeenschap bevordert.


Onderdeel 3D print workflow bij Alstom

Al in de bètafase hielp de hub talloze bedrijven, instellingen en partners om binnen enkele seconden toegang te krijgen tot de juiste 3D-printmaterialen en deze te filteren. Mathilde Lepilliez, Innovation Manager en 3D Printing Engineer bij Alstom, is een van de gebruikers tijdens de bèta test. Zij zegt: “Replique’s Material Hub versnelt het selectieproces voor materialen aanzienlijk. Onlangs nog zijn we op zoek gegaan naar een materiaal dat voldoet aan onze hoge vlamvertragende eisen als onderdeel van een nieuw 3D print project. Dankzij de ondersteuning van Replique konden we snel en efficiënt het juiste materiaal vinden. Deze Material Hub zal deel gaan uitmaken van onze dagelijkse tools om ons te helpen bij de ontwikkeling van 3D printen.”


Max Siebert, CEO en medeoprichter van Replique, noemt de publieke lancering een belangrijke stap in de missie van het bedrijf om de toegang tot additive manufacturing te democratiseren. Replique demonstreert de materialendatabase samen met de rest van het on-demand 3D print platform op de Hannover Messe (22-26 april).

Back to top button