3D printmarktApplications

Replique rondt met succes nieuwe funding af en gaat verder uitbreiden

De Duitse startup Replique heeft met succes een nieuwe investeringsronde afgesloten. Onder leiding van STS Ventures zijn nog twee andere investeerders aangetrokken: Chameleon GmbH en R3 consulting & investment GmbH. Met deze nieuwe investeringen kan Replique zich met succes losmaken van Chemovator, het incubatorplatform van BASF. Het chemieconcern stelt eveneens extra funding beschikbaar via het incubatorfonds.


“We zijn blij dat we ons met succes hebben afgesplitst van Chemovator en dat we de steun hebben gekregen van zulke prominente investeerders, die veel ervaring hebben met het opschalen van startups en de strategische expertise meebrengen om ons bedrijf op een efficiënte manier te internationaliseren”, zegt Henrike Wonneberger, medeoprichter van Replique. Het doel is nu om ‘s werelds grootste digitale inventaris voor on-demand onderdelen te worden.

Replique heeft netwerk van 80 gecertificeerde 3D printfarms

Van links naar rechts: Oliver Kaul (STS Ventures), Max Siebert and Henrike Wonneberger (Replique) en Markus Bold (Chemovator).

On-demand 3D printen

Want daar draait de software van het Duitse bedrijf om. Replique biedt een volledig encrypted 3D printing platform aan voor het beheren van digitale voorraden reserve onderdelen en het on-demand printen hiervan. Replique levert deze onderdelen op aanvraag aan klanten via een netwerk van meer dan 80 gecertificeerde printfarms over de hele wereld.  Het beveiligde platform is gemakkelijk integreerbaar in bestaande bedrijfssoftwaresystemen, zoals ERP-systemen en webshops. Hierdoor kunnen B2B-bedrijven zoals Alstom 3D-printen gebruiken in een soepel en naadloos toeleveringsproces en kunnen B2C-bedrijven zoals Miele en Siena Garden 3D-geprinte onderdelen aanbieden aan hun klanten.

Onderdelen beheer van de 21e eeuw

Max Siebert, medeoprichter van Replique: “Ons platform is ontworpen om onderdelenbeheer naar de 21e eeuw te brengen en onze aanpak heeft zijn waarde al bewezen.” Replique richt zich nu op het vergroten van haar bereik en het werven van nieuwe klanten in verschillende sectoren. Met de opbrengst van de investeringsronde wil het bedrijf het platform uitbreiden met nieuwe functies en investeren in personeel.

Disruptief

Oliver Kaul, partner bij het investeringsfonds STS Ventures, zegt dat Replique met het industrieel 3D printplatform de potentie heeft om de industrie disruptief te veranderen. “We zien veel startups met veelbelovende ideeën, maar Replique sprong er voor ons uit als een game-changer in de productie-industrie.” Hoewel Replique de 5e succesvolle spin-off is van het incubatorplatform, blijft het nauwe banden onderhouden met BASF. Het chemieconcern is zowel klant als ook leverancier via dochteronderneming BASF 3D Printing Solutions.

Back to top button