Applications

Pelagus 3D en Immensa zien miljardenmarkt voor on-demand spare part productie

Samenwerking met focus levering reserve onderdelen aan maritieme en energie industrie

De AM-joint venture van ThyssenKrupp Materials Services en Wilhelmsen, Pelagus 3D, heeft een contract in het Midden-Oosten in de wacht gesleept. Het gaat een strategische samenwerking aan met de digital manufacturing provider in het Midden-Oosten, Immensa, voor de ontwikkeling en on-demand productie en levering van spare parts voor de maritieme en energie-industrie. De twee bedrijven hopen voor $ 2 miljard aan business binnen te krijgen.  De twee bedrijven zien een grote markt voor on-demand productie van reserve onderdelen in het Midden-Oosten en Noord Afrika. Op basis van onafhankelijke onderzoeken, schatten ze in dat de markt voor digitalisering van componenten en een conversie naar een digitale supply chain in de wereldwijde maritieme en energiesector rond de $ 18 miljard groot is. Hiervan zal alleen al in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zo’n $4 miljard besteed worden. Pelagus 3D en Immense hopen de helft hiervan binnen te halen.


On-demand productie

Pelagus 3D’s platform dient als de belangrijkste verbinding tussen klanten, zoals scheepsbeheerders, en Original Equipment Manufacturers (OEM’s) voor on-demand productie van reserveonderdelen. Voor de additieve productie van de onderdelen gebruikt het een wereldwijd partnernetwerk om efficiënter te produceren en te leveren in termen van tijd en kosten. Immensa zal optreden als exclusieve dienstverlener voor projecten die worden geïnitieerd via Pelagus 3D’s platform in de regio en zal Pelagus 3D’s producten distribueren binnen de maritieme en energiesector.

Mijlpaal

“Dit markeert een belangrijke mijlpaal in onze missie om de adoptie van reserveonderdelen op aanvraag in de MENA-regio te stimuleren. Door dit partnerschap bieden we verbeterde diensten en technologieën voor additieve productie aan voor onze OEM’s en eindgebruikers, waardoor technologische vooruitgang in de industrie wordt bevorderd. We kijken ernaar uit om samen met Immensa verdere innovatie in AM te stimuleren en de adoptie te versnellen,” zegt Haakon Ellekjaer, Chief Commercial Officer van Pelagus 3D.


Materialen als service strategie

Het additive manufacturing platform Pelagus 3D is voor de helft in handen van het staalconcern ThyssenKrupp Materials Services. De 3D printactiviteiten passen binnen het nieuwe digitale businessmodel dat onderdeel is van de Materials as a Service strategie. De totale groep beschikt in 30 landen over 270 magazijnen van waaruit de materialen gedistribueerd worden.


Foto: de samenwerking tussen de twee bedrijven wordt officieel bezegeld (foto’s Pelagus 3D).

Back to top button