3D printservice

Replique haalt vers kapitaal op bij bestaande investeerders

Platform voor on-demand productie kan nu verder groeien

Replique heeft vers kapitaal opgehaald bij de huidige investeerders. Hiermee kan het 3D printplatform dat partijen aan elkaar koppelt, de volgende groeifase in gaan.


Replique biedt via een beveiligd netwerk toegang tot meer dan 100 productiebedrijven wereldwijd en heeft ondertussen klanten als Alstom, BASF, Miele, Danfos en MAN aan zich weten te binden. In totaliteit gebruiken meer dan 80 bedrijven het Replique netwerk voor on-demand productie van onderdelen.


Alle investeerders van het eerste uur doen weer mee


Sterke klantengroei

“We zijn erg optimistisch over de toekomst van Replique. De sterke klantengroei en voortdurende platformuitbreiding, zowel per functie als per regio, tonen de toewijding van het team en de waarde die ze klanten bieden. Het bedrijf heeft talrijke proof-of-concept projecten succesvol omgezet naar seriële toepassingen bij hun klanten”, zegt Stephan Schubert van STS Ventures, lead investor. Ook Chemovator, de incubator van het BASF investeringsfonds doet mee in deze nieuwe ronde, net als alle andere investeerders van het eerste uur.

Replique


Nieuwe functies toevoegen

Replique gebruikt het verse geld om nieuwe functies aan het platform toe te voegen. Daarmee moet de 3D print service verder uitgebreid en geautomatiseerd worden. Daarnaast wordt het wereldwijde netwerk van productiepartners uitgebreid. Ook moet de integratie met bestaande businesssystemen verdiept worden, zodat klanten gemakkelijker de stap kunnen maken naar on-demand productie dichtbij de vraag via het Replique netwerk.


Groei versnellen

Max Siebert, CEO en co-founder: “De goede relatie met onze investeerders en hun extra middelen zullen ons in staat stellen om ons volledig te richten op onze kernactiviteiten. Deze verruiming van seed capital stelt ons in staat om de noodzakelijke structuren verder te ontwikkelen om het toenemende aantal grote orders in de toekomst efficiënt af te handelen, waardoor we uiteindelijk onze groei kunnen versnellen.”

Materialen database

Van links naar rechts: Max Siebert en Henrike Wonneberger van Replique, Oliver Kaul van STS Ventures, Sven Krüger van chameleon GmbH en Niklas Boehlke van STS Ventures.

Een van de functies die Replique recent aan het platform heeft toegevoegd is de kunststof materialen database voor 3D printen. Hierin zitten al een kleine 500 kunststoffen, die geselecteerd kunnen worden op typische eigenschappen. Ook kan men eigenschappen combineren in de zoekfunctie. Na de materiaalselectie kan men dan via het platform de 3D print servicebedrijf benaderen die het onderdeel in het gewenste materiaal kan printen. “We willen met deze functie de 3D printindustrie laten groeien”, zo zei Max Siebert onlangs nog op de Hannover Messe, waar de database officieel werd gelanceerd, over de ideeën achter dit materialenplatform.


Samenwerking met materiaalproducenten

Replique biedt de infrastructuur aan de fabrikanten van de materialen aan, zij onderhouden de data. Max Siebert denkt dat een van de redenen is waarom 3D printer zich minder snel ontwikkelt dat engineers geen zicht hebben op welk materiaal ze moeten kiezen. In de kunststof verwerkende industrie pakken ze dan de certificaten en databladen van de materialen. Datzelfde wil Replique realiseren met de database vol met gegevens over kunststoffen voor 3D printen. In de toekomst wil het platform ook parameters voor de verschillende materialen beschikbaar stellen.


Back to top button