software

Bye bye STL-file bij HP-printers dankzij Dyndrite

Early Adopter programma open voor geïnteresseerden

Dyndrite gaat ook de HP MultiJet Fusion en de HP Metal Jet 3D printers ondersteunen met de buildjob voorbereidingssoftware.  Dit betekent onder andere dat gebruikers van de HP 3D printers direct met native CAD-files kunnen werken en deze niet langer eerst moeten converteren naar STL- of 3MF files.


Dyndrite for MJF, gebouwd op Dyndrite’s Accelerated Computation Engine (ACE) helpt gebruikers van de HP 3D printers meer controle over het printproces te krijgen, zowel met dat voor polymeren als voor metaal. De software van het Amerikaanse bedrijf laat namelijk toe om met grote multi-gigabyte bestanden te werken.


Menselijke fouten vermijden

Men maakt gebruikt van native CAD bestanden en de bijbehorende metadata om de werkvoorbereiding te automatiseren. Ook kan men geavanceerde 2D en 3D nesting  doen. Hierdoor kan men tot een betere vulgraad van de bouwkamers van de 3D printer komen. Tegelijk kan men onderdelen die bij elkaar horen koppelen, juist van meer ruimte rondom voorzien of de oriëntatie wijzigen. Met scripts kan en de werkvoorbereiding voor elke buildjob vergaand automatiseren om menselijke fouten te elimineren. Met Dyndrite kunnen gebruikers gebruik maken van native machine connectiviteit en volledige HP file plug-in ondersteuning. Bovendien maken Dyndrite’s native Python API’s data-integratie mogelijk met een groot aantal databases en apps van derden, waaronder AMFG, om het bestellen van onderdelen, het aanleveren van opdrachten en rapportage te verbeteren.


Productiviteit verhogen

Stephen Anderson, bij Dyndrite verantwoordelijk voor Strategische Betrekkingen, zegt over deze nieuwe software: “Onze directe ondersteuning voor HP Multi Jet Fusion en Metal Jet stelt nu de meest productiegerichte gebruikers in AM in staat om hun productiemogelijkheden en doorvoer te versnellen.” Op dit moment heeft Dyndrite de toegang tot een Early Adopter Programma opengesteld voor gebruikers van HP printers die met de software willen werken. Meer informatie daarover vind je hier.


Back to top button