Manufacturers

Stratasys F3300 nieuw model FDM printer

Stratasys lanceert een nieuwe generatie FDM printers, beginnend met de F3300. De uitvinder van FDM technologie zegt dat de nieuwe 3D printer voor 25 tot 45% kostenbesparingen zorgt en een hogere (herhaal)nauwkeurigheid levert.


De Stratasys F3300 wordt officieel op de eerste dag van Formnext onthuld. Doelgroepen waar de fabrikant op mikt zijn naast de luchtvaart- en de automotive industrie ook defensie en 3D print service bureaus. “Dit additive manufacturing systeem van de volgende generatie stelt klanten in staat hun productie op te schalen en vermindert de noodzaak om te kiezen tussen additive en traditionele productieoplossingen”, zegt Rich Garrity, Stratasys Chief Industrial Business Unit Officer.

De F3300 wordt met meerdere extruders geleverd. (Foto’s Stratasys)


Inspelen op reshoring trend

Een van de toepassingen die Stratasys voor ogen heeft is productie van onderdelen, nu steeds meer Westerse bedrijven een deel van hun productie terughalen uit Azië en oplossingen dichterbij huis zoeken. De nieuwe F3300 moet met hoge asversnellingen, snellere extrusie en automatische kalibratie een antwoord zijn op de vraag waar extra productiecapaciteit gevonden kan worden. Stratasys ziet daarnaast de vraag naar complexe onderdelen toenemen, waar bestaande productietechnieken vaak tegen hun beperkingen aan lopen. 3D printen is dan de oplossing.


25% nauwkeuriger dan de bestaande printers

Onder andere door de automatische kallibratie 3D print de F3300 volgens Stratasys 25% nauwkeuriger dan de huidige FDM printers. Het design is afgestemd op maximaal gebruiksgemak. Machine monotoring en redundante extruders moeten de uptime van de 3D printer maximaliseren. De F3300 vult de Stratasys F900 lijn aan. De officiële onthulling is 7 november om 17.30 uur op Formnext.

De volledige lijn Stratasys 3D printers is in de Benelux beschikbaar bij Seido Systems

Back to top button