Manufacturers

Nikon SLM Solutions levert meerdere NXG XII 600 systemen uit

900e metaalprinter geïnstalleerd bij Safran

Nikon SLM Solutions heeft onlangs de 900e 3D metaalprinter uitgeleverd. Het gaat om het topmodel NXG XII 600 die op de Safran AM Campus is geplaatst. Daarnaast heeft de Duitse fabrikant van AM-systemen het topmodel in de versie met een Z-hoogte van 1,5 m verkocht aan het Amerikaanse Valiant Products Inc. Beide bedrijven aan tevens een stratgisch partnerschap met elkaar aan.


De teller loopt verderop bij Nikon SLM Solutions, zoals de naam van de Duitse metaalprinterfabrikant sinds enige tijd officieel heet. Safran is de eigenaar van de 900e printer die het concern heeft geïnstalleerd. Safran gaat de NXG XII 600 inzetten voor het produceren van vliegtuigonderdelen in ASi7Mg0.6, vliegtuigaluminium F357. De parameters van de machine voor aluminium AlSi7Mg0.6 zijn ontwikkeld door Nikon SLM Solutions in overeenstemming met de strenge normen van Safran voor serieproductie van gekwalificeerde onderdelen.

Safran ziet AM als middel om naar klimaatneutraal vliegen te gaan

Klimaatneutraal vliegen

Het Franse luchtvaartconcern bestempelt de investering in het vlaggenschip van Nikon SLM Solutions als een stap richting het decarboniseren van de luchtvaart. François-Xavier Foubert, General Manager van de Safran Additive Manufacturing Campus: “Deze eerste NXG XII 600 is een cruciale troef in Safrans streven naar een koolstofarme luchtvaart en onderstreept onze ambitie om bij te dragen aan het bereiken van koolstofneutraliteit tegen 2035.” De machine is geleverd met een allesomvattend Service Level Agreement om de uptime van de machine te maximaliseren.

Kortere doorlooptijden

Valiant Products Inc. , een Amerikaanse contract manufacturer, gaat de NXG XII 600 gebruiken om onderdelen in Inconel 625 en 718 te printen. Deze onderdelen zijn bedoeld voor luchtvaart, defensie en energie. De integratie van de NXG XII 600 in de productielijn van Valiant lost kritieke uitdagingen in de industrie op door het mogelijk te maken om grote, ingewikkelde geometrieën te maken met kortere doorlooptijden. Die remmen de groei van deze marktsegementen momenteel. De grote laser poederbed machine van SLM Solutions beschikt over 12 lasers en een werkruimte van 600 bij 600 mm. Het is de tweede groot formaat metaalprinter bij het bedrijf.

Extra hoge Z-as

Valiant Products Inc. en Nikon SLM Solutions gaan samen werken om de grenzen van laserpoederbed metaalprinten verder te verleggen. De NXG XII 600 die bij Vailiant Products Inc. is geplaatst, beschikt over een verlengde Z-hoogte zodat producten tot 1,5 meter lengte geprint kunnen worden.

Back to top button