Technology

Bambu Lab toont eerste resultaat uit samenwerking in ecosysteem

Nieuwe hotend ontwikkeld door E3D met de printerfabrikant

Een poos geleden heeft Bambu Lab aangekondigd een ecosysteem op te gaan bouwen. Daarvan is nu het eerste resultaat bekend: een nieuwe hotend voor de populaire desktop 3D printer ontwikkeld door E3D samen met engineers van de printerfabrikant. Deze nieuwe nozzle maakt een hogere printsnelheid mogelijk.


Deze nieuwe high-flow hotend levert een 60% hogere flowrate dan de standaard hotend in de filamentprinters van het merk. Hierdoor neemt de printsnelheid toe. E3D past in de nieuwe hotend een geharde nozzle toe en de diamantcoating, de E3DLC. De nieuwe hotend is het resultaat van samenwerking tussen E3D en Bambu Lab. E3D produceert de hotend exclusief voor de twee printermodellen.


Gecertificeerd voor X1 en P1

Beide teams deelden waardevolle knowhow over de hotend, de printer en het thermische proces van de materialen. Ze hebben het eindproduct grondig getest. Het zal officieel worden geïntegreerd in alle software-ecosystemen van Bambu Lab en is gecertificeerd voor de X1 en P1 printer. Door samen te werken met andere partijen, wil de fabrikant sneller innoveren en nieuwe producten op de markt brengen.

Helft licentie-opbrengst naar goede doel

De fabrikant die nog niet zo lang geleden via een crowdfunding actie de markt is is gegaan, wil de helft van de licentie-opbrengsten die het met de verkoop van de nieuwe hotend ontvangt, doorsluizen naar de nog op te richting stichting die 3D-printtalent uit ontwikkelingslanden, zoals modelontwerpers en lokale kleine bedrijven, ondersteunt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Bambu Lab desktop 3D printers? Lay3rs, dat de officiële Benelux reseller is, gaat op de TechniShow in maart groots uitpakken met de X1 en P1 printers van het merk.

Foto’s Bambu Lab

Back to top button