3D printmarkt

Roboze opent eigen vestiging in München

De Italiaanse 3D printerfabrikant Roboze opent een nieuw internationaal hoofdkantoor in München. Dit past in de strategie van de Italiaanse fabrikant om in belangrijke industriële markten met eigen vestigingen, dichtbij klanten aanwezig te zijn.


“De beslissing is een logische en is genomen op basis van een sterke vraag van bestaande en toekomstige Duitse klanten en partners”, zo verduidelijkt Roboze CEO Alessio Lorusso de stap naar Duitsland. Roboze opende eerder al een eigen vestiging in Houston (VS). München wordt inclusief het Italiaanse hoofdkantoor de derde vestiging.

roboze

Belangrijke strategische markt voor AM

Roboze richt zich op het 3D printen met hoogwaardige kunststoffen, zoals PEEK en composieten. Daarmee wil het een alternatief bieden voor metalen maakdelen, zoals frees- en draaidelen. Volgens de fabrikant past de hoogwaardige technologie in een veeleisende Europese markt. De ontwikkeling van Duitsland ligt mede aan de basis van deze stap om uit te breiden in de belangrijke strategische markt voor additive manufacturing.

Competitieve markt

“Duitsland is een extreem competente en competitieve markt, met een hoge mate van selectiviteit ten aanzien van kwaliteit en professionalisme”, gaat Alessio Lorusso verder. “Het sterke karakter van deze markt heeft ons aangezet tot een directe dialoog en te investeren in nieuwe middelen om altijd voorop te lopen en dicht bij onze Duitse klanten te staan”.

Verder groeien in München

Het nieuwe Duitse kantoor biedt onderdak aan een team dat bestaat uit gespecialiseerde technische en commerciële medewerkers. Zij ondersteunen de klanten bij de integratie van 3D Roboze-printtechnologie voor de productie van afgewerkte componenten in ‘s werelds best presterende composieten en superpolymeren. Het is de bedoeling dat het team komende jaren verder wordt uitgebreid met onder andere functies voor sales, business development, evenals marketingprofessionals, applicatie-engineers en field service engineers.

Argo 500

Foto: de Roboze Argo 500 3D printer

Back to top button