3D printmarkt

Wilting: van twee naar vijf 3D metaalprinters

Wilting neemt dit voorjaar drie nieuwe 3D metaalprinters van 3D Systems in gebruik. Dat gebeurt zodra de nieuwbouw volledig klaar is. De nieuwe machines zijn al geleverd.


Het gaat om twee DMP Flex 350 single laser machines en één DMP Flex Dual, voorzien van een dubbele laserbron. De printers zijn geleverd met Oqton’s 3DXpert software die elke stap van de additive manufacturing workflow ondersteunt , van ontwerp tot post-processing, om snel en efficiënt van een 3D-model naar succesvol geprinte onderdelen te komen. Met de investering vergroot Wilting niet alleen de capaciteit maar ook het aanbod van metalen dat men kan printen. Geert Ketelaars, CEO van Andra Tech Group, kondigde eind verleden jaar deze uitbreiding al aan in een interview in Solutions Magazine.


Lees hier het artikel over hoe Wilting additive manufacturing industrialiseert

Groeiende vraag van klanten

“Sinds de start van ons Competence Center voor 3D Printing hebben we de expertise en ervaring opgebouwd om op industriële schaal onderdelen met voorspelbare kwaliteit te produceren in meerdere kwaliteiten titanium”, zegt Geert Ketelaars, naast CEO van de groep ook directeur van Wilting. “De recente investering in drie extra printers stelt ons in staat om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten in verschillende industrieën om hun nieuwe productintroducties te onboarden en om ons materialenportfolio uit te breiden met roestvrij staal.”

Foto: Wilting


Back to top button