3D printmarkt

Formnext 2024 maakt vliegende start

Al 574 aanmeldingen voor beurs in november

Formnext 2024 maakt een vliegende start tot nog toe. Eind februari stond de teller al op 574 bedrijven uit 35 landen die zich als exposanten in Frankfurt hebben gemeld. Dat zijn er meer dan vorig jaar rond deze tijd.


Uitdagingen aangaan

“De fantastische registratiecijfers voor Formnext weerspiegelen de relevantie van Additive Manufacturing voor de hele industriële sector”, zegt Sascha F. Wenzler, Vice President voor Formnext bij evenementorganisator Mesago Messe Frankfurt. “AM is een technologie die het mogelijk maakt om de huidige uitdagingen aan te gaan en nieuw economisch potentieel te benutten.” Met de huidige registratiecijfers overtreft Formnext 2024 de uitstekende cijfers van vorig jaar. Van de tot nu toe geregistreerde exposanten komt 64 procent uit het buitenland. Naast Duitsland zijn de Verenigde Staten, China, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje de belangrijkste exposantenlanden.

Traditionele industrie ontdekt de groeikansen van AM


AM-waardeketen steeds breder

Een van de trends die het Formnextteam ziet bij de aanmeldingen is dat de hele AM-waardeketen alsmaar beter vertegenwoordigd is op de beurs. Daarnaast komen meer bedrijven uit traditionele industriesectoren op Formnext af omdat ze additive manufacturing als een aantrekkelijke afzetmarkt zien en willen profiteren van de groeicijfers, die naar dubbele cijfers tenderen. Het merendeel van de nieuwe exposanten, uit in totaal 25 landen, is gevestigd in traditionele sectoren en biedt industriële en softwareoplossingen evenals meettechnologie, automatisering en engineeringoplossingen. Gespecialiseerde AM-producten zoals innovatieve 3D-printers en materialen zullen echter ook vertegenwoordigd zijn.


Industrialisering

Daarnaast, zo vult Rainer Lotz, President EMEA bij Renishaw en voorzitter van de Adviesraad voor exposanten van Formnext, aan weerspiegelt Formnext steeds meer de industrialisatie van additive manufacturing.  Dat komt onder andere tot uitdrukking in exposanten op Formnext 2024 als Bechtle AG, PLC en Schaeffler Special Machinery.


Multimateriaalprinter

Dit laatste bedrijf presenteert dit najaar in Frankfurt de nieuwe multi materiaal 3D printer voor industriële productie. De machinefabrikant van de Schaeffler Groep zal aan de hand van voorbeelden de veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor branches als medische technologie of e-mobility demonstreren. Met het debuutoptreden op Formnext wil de Motion Technology Company zich op de lange termijn profileren als een betrouwbare technologiepartner in de groeiende markt voor Additive Manufacturing.

Formnext 2024 vindt van 19-24 november plaats in Messe Frankfurt

Back to top button