Materials

Victrex bouwt AM-ecosysteem voor PEEK en PAEK

‘s Werelds grootste PEEK-producent Victrex toont deze week op de K 2019 in Düsseldorf hoe het bezig is een AM PAEK eco-systeem te bouwen samen met partners. Dit moet tot een geïntegreerde oplossing leiden voor PAEK 3D printen.

3D printen is zeker een thema op de grootste kunststoffenbeurs in de wereld die op 16 oktober in Düsseldorf start. Voor Victrex is het zelfs een van de hoofdthema’s waarmee de PEEK-producent zich presenteert. Het laat de nieuwe PAEK-materialen zien die aangepast zijn voor 3D printen. Het gaat zowel om filament als om poeders voor laser sinter AM-machines.

Beter printbaar

Victrex zegt dat de nieuwe materialen zodanig zijn aangepast dat ze bij 3D printen betere mechanische eigenschappen hebben en gemakkelijker printbaar zijn dan tot nog toe het geval is. Om de beschikbaarheid van 3D geprinte PAEK-onderdelen te versnellen, investeert het bedrijf niet alleen in de ontwikkeling van deze kunststoffen maar eveneens in nieuwe machinetechnologie om tot een geïntegreerde oplossing voor de industrie te komen. Het polymeerbedrijf werkt samen met de belangrijkste partijen en klanten om een compleet AM PAEK ecosysteem te bouwen. Citrex CEO Jakob Sigurdsson zegt dat deze nieuwe materialen in kritische toepassingen zulke grote voordelen bieden, dat het bedrijf hiermee nieuwe markten gaat ontwikkelen.

Investering in Bond3D

Victrex heeft eerder dit jaar een belang genomen in de Nederlande start-up
Bond3D.  Dit bedrijf ontwikkelt een verbeterde FDM-printtechnologie voor de bestaande PEEK-materialen.

Victrex staat op de K 2019 in hal 5 (stand B09)

Lees in 3D Print magazine meer over Bond3D, het Nederlandse bedrijf waarin Victrex meerdere miljoenen euro’s investeert om de ontwikkeling van 3D printtechnologie voor deze high performance polymeren (de bestaande PEEK materialen) te versnellen


Back to top button