Technology

Trumpf lanceert nieuwe AM-machine op Formnext 2019

Trumpf presenteert volgende maand op Fomnext 2019 een nieuwe 3D metaalprinter. De machine is ontwikkeld met een sterke focus op een robuust gas flux systeem voor het printen met hittebestendige materialen.


Dit nieuws komt van René Kreissl, technisch directeur R&D AM bij Trumpf. Hij zei dit in een paneldiscussie tijdens de 3e Munich Technology Conference (MTC3) van TUM (technische universiteit in München) en Oerlikon samen met een aantal partners. Industrialisatie is een van de thema’s waar de R&D afdeling van Trumpf aan werkt. De nieuwe machine moet een hogere herhaalnauwkeurigheid leveren en het 3D printen van hittebestendige materialen beter mogelijk maken. Onder andere in de turbinebouw is er veel vraag naar materialen die tegen steeds hogere temperaturen bestand zijn.

Monitoring zuurstof tijdens opslag poeder

De tweede noviteit die Trumpf op Formnext 2019 in Frankfurt presenteert, is een poederopslag en -handling systeem met geïntegreerde bewaking van het zuurstofgehalte. Omdat het zuurstofpercentage voor bepaalde toepassingen een cruciale factor is, wil Trumpf de gebruikers van de 3D metaalprinters een oplossing bieden waarmee ze het zuurstofgehalte van de poeders constant kunnen monitoren. Ook als de poeders buiten de AM machine worden opgeslagen. René Kreissl benadrukte nog eens dat Trumpf volledig achter additive manufacturing als industriële productietechnologie staat. “We brengen AM naar een industrieel niveau.”

René Kreissel (Trumpf) rechts, naast Hans Langer (EOS) en Johannes Schleifenbaum (ACAM) tijdens de MTC3.

Formnext 2019 vindt dit jaar van 19 – 22 november plaats in Messe Frankfurt. De beurs verhuist naar de hallen 11 en 12.

Back to top button