3D print expertsManufacturers

EOS benoemt Marie Langer tot nieuwe CEO

Met de benoeming van Marie Langer, dochter van oprichter Hans Langer, verstevigt de familie Langer de grip op de toekomst van EOS. De familie geeft een duidelijk signaal af. De per direct benoemde CEO krijgt onder andere strategie in haar portefeuille.

Met deze benoeming voert EOS enkele wijzigingen door aan de top van de organisatie. Adrian Keppler, die enkele jaren de CEO-rol heeft vervuld, gaat zijn aandacht richten op de ontwikkeling van strategische partnerschappen met klanten en partners. Ook coördineert hij de samenwerking tussen de bedrijven in het ecosysteem dat EOS opbouwt. Tobias Abeln (CTO) en Bertrand Humel (CCOO) zijn per direct opgestapt. In goed overleg, meldt EOS in een persbericht. Tobias Abeln heeft acht jaar voor EOS gewerkt.

Familie geeft signaal af dat EOS familiebedrijf blijft

De productiehal van EOS in de nieuwe fabriek in Maisach.

Nieuwe structuur

Tegelijk met deze veranderingen in het management heeft EOS een nieuwe structuur ingevoerd. Deze is voortaan productlijn georiënteerd. Er zijn vier centrale divisies: metal systems, polymer systems and materials, software, innovation. Deze nieuwe structuur moet beslislijnen korter maken. Het ecosysteem dat Hans Langer sinds langere tijd opbouwt en waarin veel succesvolle start-ups opereren, geeft de kans om waar nodig klant specifieke oplossingen in de totale waardeketen van AM te implementeren.

Duurzame bijdrage voor de hele sector

Marie Langer pakt als CEO de aandachtsgebieden strategie, marketing, communicatie en ook de bedrijfscultuur en organisatie- en medewerkersontwikkeling op zich. Volgens haar is EOS goed gepositioneerd in de constant veranderende markt. Ze zegt dat EOS een lange termijn bijdrage kan leveren aan de uitdagingen waar de 3D printindustrie als geheel voor staat. “We willen dat onze technologie meer doet dan alleen maar economische groei stimuleren. We willen dat onze technologie positieve milieu- en sociale voordelen biedt.”

FOTO: Marie Langer, dochter van oprichter Hans Langer, is de nieuwe CEO van EOS


Back to top button