Materials

Stratasys lanceert nieuwe materialen voor de F900- en SLA printer

Onder andere PEEK-filament van Victrex voor de Fortus 450mc en Stratasys F900

Stratasys kondigt een aantal vernieuwingen aan op het vlak van materialen. Zo komt het OpenAM concept beschikbaar op de F900 3D printer. Hierdoor wordt het mogelijk om op de Stratasys F900 met Victrex AM 200 te printen, een filament gebaseerd op PEEK. Het komt tevens beschikbaar voor de Fortus 450mc.


Stratasys OpenAM behelst software om tegen betaling de parameterinstellingen van de 3D printer breder toegankelijk te maken. Hierdoor kan men ook filamenten andere dan die van Stratasys gebruiken. Stratasys OpenAM is al beschikbaar op de Fortus 450mc printer, nu komt het dus ook naar de F900.

Er komen zes kleuren beschikbaar voor de F700 serie (foto’s Stratasys)


Nieuw VICTREX AM 200 materiaal voor F900 FDM printer

Victrex is een van de marktleiders als het om PEEK gebaseerde materialen gaat en is al langere tijd actief in de AM-industrie. Met OpenAM kan men nu ook op de Stratasys F900 met de PEEK-filamenten van het Britse concern gaan printen. Dit is met name interessant voor veeleisende industrieën zoals lucht- en ruimtevaart en de medische sector, waar materiaaleigenschappen kritieke onderdelen zijn van een 3D-geprinte oplossing. Dit nieuwe gevalideerde materiaal met hoge prestaties en hoge sterkte, VICTREX AM 200is een polymeer op basis van PEEK dat bestand is tegen hogere temperatuur, corrosie en chemicaliën, met uitstekende mechanische eigenschappen die kunnen worden gebruikt met oplosbaar en support materiaal dat eenvoudig kan worden afgebroken.


Met nieuwe slicer optie kan men met de F123 serie gladdere oppervlakken printen


Nieuwe materialen voor F770 en SLA printer

Stratasys kondigt ook nieuwe materialen aan voor een aantal andere 3D printers uit het portfolio van de fabrikant. De F770 printer kan nu in meerdere kleuren printen, naast de oorspronkelijke ivoorkleur. Zes nieuwe ASA kleuren, waaronder rood, wit, lichtgrijs, zwart, blauw en geel, zorgen voor meer toepassingsveelzijdigheid met de beproefde FDM ASA en ABS-M30 engineering plastics. Dor onderdelen direct in kleur te printen, vermijdt men de stap om ze naderhand te kleuren. Voor de Stratasys NEO SLA machines is Somos NeXT gevalideerd. Het resin is sterk en geschikt voor onder andere toepassingen in de automobielindustrie en consumentenproducten.

Voor de F123 serie introduceert Stratasys later deze maand een nieuwe slicer optie (Carbon Fiber Visual Print Option) waarmee de laaghoogte duidelijk geringer wordt. Dit verbetert de oppervlakteafwerking van zichtdelen.

In de Benelux kun je voor het volledige Stratasys portfolio terecht bij Seido Systems

Back to top button