Manufacturers

€ 3 miljoen funding geeft Roboze vleugels

De Italiaanse 3D printerfabrikant Roboze gaat opschalen. Dankzij een investering van € 3 miljoen beschikt de onderneming over de middelen om in de komende achttien maanden de omzet te vervijfvoudigen. Dit jaar zit de fabrikant al op een verdubbeling. Het wil in diezelfde periode groeien naar 80 medewerkers.

 

Italiaanse 3D printerfabrikant wil vervijfvoudigen in anderhalf jaar

Roboze heeft zich met de 3D FDM printers in korte tijd genesteld in veel grote bedrijven, zoals GE, Arbus en Iveco. Met name met de super polymeren, zoals de Italianen de high performance filamenten als PEEK noemen, doet de printerfabrikant het goed bij industriële toepassingen. Nu wil het de groei versnellen en opschalen.

 

Europese investeringsbank

Daartoe is een nieuwe investeerder gezocht. Roboze heeft deze partij gevonden in Equiter, dat in Italië onder andere een portefeuille voor de Europese Investeringsbank beheert. Equiter is in Italië het grootste investeringsfonds specifieke gericht op R&D. Equiter investeert nu € 3 miljoen in de 3D printerfabrikant. Daarmee wordt de eerste investeringsronde voor Roboze afgerond. “Dankzij deze investeringsronde zitten we in een goede positie om de groei te versnellen”, zegt Alessio Lorusse, CEO en oprichter van Roboze. Hij wil de groei, 500% in de komende achttien maanden, realiseren door nieuwe 3D printtechnologie en materialen te ontwikkelen en door agressief de commerciële positie in Europa, Midden-0osten, Afrika en de VS uit te breiden. Roboze wordt nu al in 24 landen vertegenwoordigd.

 

Wereldwijd netwerk voor on demand productie

De nadruk bij de ontwikkeling van nieuwe technologie en materialen ligt op het 3D printen van functionele onderdelen met hoogwaardige kunststoffen. In extreme toepassingen wil men daarmee metaal vervangen. De luchtvaartindustrie is een van de kernmarkten waar de fabrikant zich op richt. Tijdens Formnext kondigde Roboze aan samen met het Britse FDM Digital Solutions en het Xtreme3DParts netwerk te starten. Dit is een wereldwijd netwerk van AM-centra dat on demand hoogwaardige kunststof onderdelen print voor extreem belaste applicaties. Daarbij wordt de 3D printtechnologie van Roboze ingezet. Materialen die men gebruikt zijn PEEK en PP. FDM Digital Solutions is een van de leidende 3D print servicebureaus in het Verenigd Koninkrijk, onder andere actief in de F1 wereld, luchtvaart, automobiel en algemene industrie.

In de Benelux vertegenwoordigt NextStep3D het merk Roboze

 

Back to top button