3D print experts

Gilad Gans (ex-Stratasys) wordt lid Roboze adviesraad

Roboze benoemt Gilad Gans in de adviesraad van de Italiaanse 3D printerfabrikant. Gans was tot voor enkele jaren Vice President Stratasys North America. Roboze benoemt hem in de adviesraad om de visie op decentrale productie met 3D printen verder om te zetten naar de praktijk.


Gilad Gans heeft niet alleen ervaring in de additive manufacturing industrie. Voor zijn benoeming bij Stratasys heeft hij onder andere bij ERP-leverancier SAP gewerkt en hij heeft zes jaar gediend in het Israëlische leger. Na zijn vertrek bij Stratasys heeft hij een aantal 3D printbedrijven mee opgericht, waaronder 3DMeditech, SmileStyler en Serkel.

Gilad Gans treedt toe tot de adviesraad van Roboze

Visie distributed manufacturing verwezenlijken

Alessio Lorusso, oprichter en CEO van Roboze, zegt vooral de ervaring te willen gebruiken om verder aan zijn visie van distributed manufacturing te bouwen. “Om onze visie te realiseren, namelijk productie te spreiden, dicht bij het uiteindelijk gebruik van onderdelen, moeten we leren van het verleden zodat we een betere toekomst kunnen definiëren”, zegt hij in een toelichting op de benoeming van Gilad Gans. Roboze heeft met Roboze 3D Parts al een eerste aanzet gegeven voor decentrale productie. De 3D printerfabrikant is enkele jaren geleden al toegetreden tot het SAP netwerk.

Potenties om op te schalen

Gilad Gans ziet hier potentieel in. “Roboze helpt klanten om productie op te schalen dichtbij het punt waar de onderdelen nodig zijn. Just in time en op vraag. Ik zie hier veel potentieel om met 3D printen op te schalen, waarbij innovatieve, slimmere en klantgerichte verdienmodellen de basis vormen”, zegt het nieuwe lid van de Roboze adviesraad. De Italiaanse fabrikant kondigt aan met nieuwe verdienmodellen rond de hoog temperatuur 3D printers naar de markt te komen. Alessio Lorusso zegt dat dit tot een paradigmaverandering in de verspreiding van deze hoogwaardige 3D printtechnologie zal leiden.  

Back to top button