3D printmarktTechnology

Roboze treedt toe tot SAP Distributed Manufacturing netwerk

De Italiaanse 3D printerfabrikant Roboze treedt toe tot het Early Acces Program voor distributed manufacturing van SAP. Behalve het Duitse softwarehuis participeert hierin ook UPS. Doel van SAP Distributed Manufacturing is om tot een wereldwijd omvattend concept te komen voor on demand productie.

 

Cloud platform stroomlijnt totale procesketen voor on demand productie

SAP en UPS hebben samen een project opgezet, met als doel om tot een on demand productiemodel te komen dat past in de toekomstige digitale wereld. Spelers in dit model zijn zowel maakbedrijven van discrete producten, industriële 3D print bedrijven, service providers als ook logistieke dienstverleners. Met dit initiatief willen de twee bedrijven laten zien dat 3D printen veel meer is dan enkel een productietechniek.

 

Wereldwijd on demand 3D printen

Het SAP Distributed Manufacturing is een cloud gebaseerd systeem voor de hele keten. Wereldwijd opererende high tech bedrijven kunnen via de cloud toegang krijgen tot een netwerk van gecertificeerde 3D printbedrijven. CAD en STL files kunnen via het netwerk worden gemanaged. Maar bedrijven kunnen met de software ook snel analyseren welke onderdelen zich het beste lenen voor digitalisering en 3D printen. Denk met name aan slow movers en nieuwe producten die men snel naar de markt wil brengen. Kostprijsberekeningen gebeuren eveneens online. En uiteindelijk kunnen onderdelen op het moment dat ze nodig zijn geproduceerd worden dichtbij de locatie waar de onderdelen gevraagd worden. Gebruikers kunnen via deze ene toepassing het totale proces sturen. Certificering en validering zijn onderdeel van het project.

Roboze haalt grote klanten binnen

Roboze sluit zich nu ook aan bij het project. Daarmee voegt de Italiaanse printerfabrikant zich bij andere spelers. Tot nog toe is het een select groepje bedrijven dat participeert in het project. Roboze heeft recent opdrachten binnen gehaald van enkele grote spelers in de industrie. Daaronder zijn GE, de Italiaanse fabrikant van luxze helikopers Mecaer en Elbit Systems. Dit laatste is het grootste Italiaanse defensieconcern, dat met de 3D printtechnologie kosten wil besparen en de productieprocessen flexibeler, efficiënter en sneller wil maken. GE Global Research gebruikt de Roboze One+400 3D printer voor het printen van onderdelen in PEEK.

In de Benelux wordt Roboze gedistribueerd door NextStep 3D

Back to top button