3D printmarkt

German RepRap overgenomen door eigenaren Arburg

De eigenaren van Arbug hebben de Duitse 3D printerfabrikant German RepRap overgenomen. De belangrijkste reden is dat ze additive manufacturing als een belangrijke aanvulling zien op de andere productiemethoden voor kunststof producten. De technologie van jonge onderneming sluit aan op die van Arburg met de Freeformer. 


De families Hehl en Keinath, echte ondernemersfamilies, hebben hun portfolio uitgebreid met German RepRap, de fabrikant van industriële 3D printers (FDM technologie). In 2016 heeft het aan de filamenttechnologie de Liquid Additive Manufacturing (LAM) technologie toegevoegd, waarmee siliconenrubbers geprint kunnen worden. En de meeste recente ontwikkeling is de x500pro, voor het 3D printen van polycarbonaat.

Synergie tussen de bedrijven

Arburg en German RepRap zijn met elkaar in gesprek geraakt en zien synergie tussen de 3D printtechnologieën van de startup en de Freeform technologie van Arburg. Ze vullen elkaar aan, concludeerden de twee bedrijven. Toch hebben de nieuwe eigenaren besloten om German RepRap niet te integreren in de Arburg organisatie. Het bedrijf blijft zelfstandig op de huidige locatie in Feldkirchen. De flexibiliteit en dynamiek van de start-up moet bewaard blijven. Qua management verandert er dan ook niks. Oprichter en directeur Florian Bautz blijft de onderneming leiden. Wel kan het bedrijf nu gebruik maken van de ingangen die Arburg in de kunststof verwerkende industrie heeft.

Back to top button