3D printmarkt

Formnext: bijna helft meer bezoekers

De vijfde editie van Formnext gaat de boeken is als de beurs die bijna de helft meer bezoekers trok: 34.532 welgeteld. Dat waren er vorig jaar nog 26.919. Daarmee heeft Formnext zich definitief gevestigd als de internationale beurs voor additive manufacturing.


Dat beaamt ook Fried Vancraen, CEO van Materialise. Hij bestempelt de beurs als de plek die AM-bedrijven een perfecte kans biedt om hun nieuwe oplossingen en technologieën te tonen, niet alleen aan bezoekers, maar ook aan andere spelers. En met de toenemende samenwerking als een katalysator voor innovatie, is ook dat een belangijke rol voor Formnext. Materialise heeft vorige week op Formnext Magics 24 officieel gelanceerd. Belangrijker echter is de nieuwe generatie Build-Processoren waarvan het al een en ander liet zien. Deze nieuwe generatie ondersteunt serieproductie met 3D printen beter.

Businessplatform voor de AM waardeketen

En dat is precies waar additive manufacturing is aangeland in de industrie, zegt Sascha F. Wenzler, Vice President Formnext bij beursorganisator Messago Messe Frankfurt. “Additive manufacturing is definitief geland in de industrie.” De beurs manifesteerde zich meer dan ooit tevoren als een businessplatform voor de hele AM waardeketen. Zo groeide het aantal investeringsfondsen dat dit jaar aanwezig was, mede aangetrokken door de Start-Up Challenge en Start-Up Area en de speciale investeerdersavond die Terry Wohlers organiseerde.

De winnaar van de Purmundus Challenge samen met de andere finalisten

Internationaal

Met bezoekers uit 99 landen, is Formnext absoluut een internationaal evenement. Bij de exposanten (852 in totaal) waren er meer dan 50 afkomstig uit de VS, dit keer het partnerland van de beurs. Exposanten uit Nederland en België toonden zich eveneens dik tevreden. “Er zijn heel veel bezoekers uit Nederland geweest. Een goede bezoekers”, zo zei Henny ten Pas van Bender AM het op de EOS stand. Ook Flam3D ontving op de stand veel gasten uit de Benelux, waaronder leden maar ook bedrijven die zich in Frankfurt hebben aangemeld als lid. “We hebben hier precies de rol kunnen vervullen die we als netwerkorganisatie spelen”, aldus directeur Kris Binon.

Urban Alps wint Purmundus Challenge

De Purmundus Challenge is dit jaar gewonnen door Urban Alps, het Zwitserse bedrijf dat dankzij 3D metaalprinten een volledig nieuw concept voor hoogwaardige sloten heeft ontwikkeld. De Stealth Key van Alejandro Ojeda is doordat deze geprint wordt een fysieke sleutel en cilinder waarin de code verborgen zit. Niemand kan de sleutel namaken, terwijl deze onafhankelijk van digitale systemen werkt.

Back to top button