Manufacturers

3D Systems wil Stratasys kopen

Waar twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee vandoor. Gaat dit straks op voor Stratasys? Want plots meldt 3D Systems zich als geïnteresseerde koper in Stratasys. Het heeft een bod neergelegd bij Stratasys dat vreemd genoeg onder het laatste bod van Nano Dimension blijft.


Stratasys heeft het bericht over het bod van concurrent 3D Systems zelf naar buiten gebracht. Men zou $7,50 cash en 1,2507 nieuw uit te geven aandelen in 3D Systems willen betalen voor Stratasys. Tegen de koers van $8,33 zou dit betekenen dat de aandeelhouders $17,91 ontvangen voor elk aandeel dat ze in Stratasys hebben. De commissarissen en de raad van bestuur zeggen het voorstel zorgvuldig te gaan bestuderen. De top van het concern laat weten nog altijd unaniem achter de fusieplannen met Desktop Metal te staan.

3D Systems biedt nu minder dan Nano Dimension

Stratasys, net als 3D Systems een van de pioniers in de AM-industrie, ligt al maanden onder vuur door de agressieve overname ambities van Nano Dimension. Dat heeft recent nog het bod verhoogd tot $20,05 in contanten. Yoav Stern, CEO van Nano Dimension, blijft vasthouden aan zijn strategie en gelooft dat het samengaan van de concerns meer aandeelhouderswaarde zal genereren dan een zelfstandig Stratasys, Tot nog toe heeft Stratasys elk bod van Nano Dimension afgewezen. Deze week kwam de board nog met het bericht naar buiten dat de oorspronkelijke $18 per aandeel Stratasys niet de waarde van de onderneming reflecteert.

Desktop Metal

Ondertussen heeft Stratasys zelf aangekondigd te willen fuseren met Desktop Metal. De gesprekken tussen de twee bedrijven zouden al meer dan een jaar gaande zijn. Stratasys CEO Yoav Zeif en Desktop Metal CEO Rick Fulp toonden zich vorige week in een analistencall enthousiast over de combinatie van beide concerns. Dit weerhoudt Nano Dimension CEO Yoav Stern, die zelf onder vuur ligt van een van zijn grootaandeelhouders, er niet van in een call met analisten te blijven benadrukken dat Stratasys onder de vlag van Nano Dimension het beste is. Hij wijst er onder andere op dat Stratasys al enkele jaren aankondigt door de grens van $1 miljard te breken, die echter nog steeds ver uit het zicht blijft. Het fusieconcern zou deze grens in 2025 doorbreken. Tijd voor verandering als het aan hem ligt. Het laatste bod loopt 26 juni af.

Back to top button