ApplicationsTechnology

Marketiger lanceert configurator voor personaliseren en 3D printen

Game industrie kan profiteren van digitale end tot end workflow

Marketiger lanceert een zelf ontwikkelde configurator. Hiermee kunnen de game industrie en andere sectoren waarin figuren, producten of andere voorwerpen een prominente rol spelen, volop profiteren van de mogelijkheden van 3D printen. Level Up Dice is de eerste klant die de configurator inzet.


De eerste toepassingen die Marketiger lanceert, is het personaliseren van dobbelstenen via een configator. Via de webbased configurator kunnen klanten hun eigen dobbelsteen designen, inclusief embedded objecten of namen. Vervolgens bestellen ze de dobbelsteen via de configurator en gaat deze automatisch het productieproces in Eindhoven in.

Gamers personaliseren figuren en avatars uit hun favoriete spellen om ze full color te laten printen

Ongekende mogelijkheden

Ronald van den Broek, Managing Partner bij Marketiger zegt: “De mogelijkheid om unieke aangepaste dobbelstenen te maken is een kans voor de analoge gaminggemeenschap, vooral met het detail, de kleur en de kwaliteit van de uiteindelijke 3D-geprinte stukken. Voor merken in de videogamesector is wat dice-conjurer.com voor hun klanten heeft bereikt een voorproefje van de mogelijkheden die in het verschiet liggen.” Hij doelt hiermee vooral op de mogelijkheid die gamers geboden wordt om figuren en avatars uit hun favoriete spellen te personaliseren en digitaal te produceren via de full color 3D printers van Marketiger. “Gamers kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en hun geliefde gamewerelden naar de echte wereld te brengen.”

End to end workflow

De game industrie is een sector waar de grote merken met de configurator 3D modellen kunnen personaliseren en fysiek tastbaar maken. Maar deze mogelijkheid ontstaat eigenlijk voor elk merk dat z’n assets vanuit de digitale wereld naar een tastbaar iets wil brengen. Met deze configurator in combinatie met de 3D print workflow zorgt het Eindhovense bedrijf voor een digitale workflow die personalisatie gemakkelijk maakt.

Level Up Dice Australische dobbelsteenproducent

Level Up Dice, producent van dobbelstenen, is de eerste voor wie Marketiger de configurator heeft aangepast aan het product van Level Up Dice. Via dice-conjurer.com kun je je eigen dobbelsteen ontwerpen. Alex Abrate, CEO van dit Australisch bedrijf dat wereldwijd werkt, zegt hierover: “Marketiger’s combinatie van probleemloze configurator software en hoogwaardige 3D printmogelijkheden helpt merken zoals het onze om te profiteren van 3D printen. Het team heeft de ontwerpexpertise en technische knowhow voor een naadloze go-to-market oplossing.”

Back to top button