3D printmarkt

351 exposanten zeggen nu al toe naar Formnext 2021 te komen

26 AM-bedrijven uit Benelux aangemeld

De teller voor Formnext 2021 staat op 351 bedrijven uit de hele wereld; 26 daarvam komen er uit de Benelux. Zovelen hebben eind april hun deelname aan de fysieke beurs in november bevestigd. “Na meer dan twaalf uitdagende maanden voor de hele beurzenindustrie, is de huidige ontwikkeling van Formnext een extreem positief signaal”, zegt Sascha F. Wenzler, Vice President Formnext.


Messago Messe Frankfurt is vastberaden: in november vindt er weer een fysieke Formnext plaats. Dat op dit moment al 351 bedrijven hun deelname hebben bevestigt, geeft vertrouwen voor de komende maanden. Daaronder zijn 8 Belgische deelnemers en 18 uit Nederland die hun komst hebben bevestigd.

Het aantal aanmeldingen ligt wel lager dan in 2019, het jaar met de laatste fysieke Formnext voordat de coronapandemie de beurzenindustrie stillegde. Sascha F. Wenzler: “We rekenen nog niet op een beurs zo groot als in 2019, maar we kijken vooruit naar een succesvolle Formnext, waarin persoonlijke ontmoetingen en face-to-face interactie weer voorop staan.”

Sascha F. Wenzler: interesse voor Formnext extreem positief signaal voor de beurzenwereld

Formnext 2019: zo groot zal de 2021 editie niet worden maar de ontwikkelingen rond de beurs in Frankfurt zijn een positief signaal, zegt Sascha F. Wenzler, Vice President Formnext.

Grote spelers zijn er weer bij

Niet alleen de gevestigde namen kijken naar Formnext vooruit. In de hele waardeketen snakken partijen naar de beurs, zowel gevestigde als startende bedrijven alsook bezoekers en zelfs investeerders, merkt Rainer Lotz, EMEA president bij Renishaw en voorzitter van de Formnext exposanten adviesraad. “Tegelijkertijd heeft de pandemie ertoe geleid dat sommigen bestaande supply chains aan het heroverwegen zijn. Bedrijven die zich voorbereiden op een herstructurering vinden op Formnext de juiste partners en ontmoeten ze hier persoonlijk.” Bij de bedrijven die hun deelname hebben bevestigd, zijn bijna alle grote spelers naast nieuwe deelnemers.

Flam3D collectief uit de Benelux

Om voor exposanten en bezoekers een zo veilig mogelijke Formnext te organiseren, implementeert Messe Frankfurt een doordacht hygiëneconcept en beschermende maatregelen. Voor geïnteresseerden die nog niet kunnen of willen reizen, is er op 30 november en 1 december Formnext Digital Days. Formnext 2021 vindt van 16 – 19 november plaats in Messe Frankfurt. Hier staat de voorlopige deelnemerslijst. Vanuit de Benelux gaat Flam3D met een collectief naar de grootste AM-beurs in de wereld. Meer informatie hierover kun je hier vinden.  

Back to top button