3D printmarkt

Formnext enkel voor wie genezen is of gevaccineerd

Beursorganisatie maakt gebruik van strengere optie

Formnext hanteert volgende maand het Duitse 2G model: alleen mensen die kunnen aantonen genezen te zijn van corona of gevaccineerd, worden toegelaten tot de beurs. De beursorganisatie gebruikt hiervoor de optie die het bondsland Hessen biedt. Men mag kiezen voor de strengere 2G regel in plaats van minimaal verplichte 3G regel (genezen, gevaccineerd of getest).


Petra Haarburger, president van Messago Messe Frankfurt, zegt dat na het afwegen van voors en tegens hiervoor is besloten omdat de 2G regel “meer zekerheid, vrijheid en gemak” oplevert. Hierdoor vervalt namelijk de noodzaak om een masker te dragen. Bezoekers en exposanten kunnen zich vrij over de beursvloer bewegen; maskers en de 1,5 meter regel vervallen binnen het beursgebouw.

Niet-Eu bezoekers: extra PCR test

Messago Messe Frankfurt stelt de 2G regel verplicht voor iedereen die de beursvloer van Formnext op wil. Ze zullen allemaal moeten aantonen gevaccineerd te zijn met een van de in Duitsland toegelaten vaccins of hersteld te zijn. Bezoekers van buiten de Europese Unie die een vaccin hebben gehad dat niet in Duitsland is toegelaten, mogen alleen met een PCR test de beursvloer op. Deze mag niet ouder dan 48 uur zijn. Op het beursterrein komen check points waar controles worden uitgevoerd.

Vanuit de Benelux nemen onder andere Flam3D en Brainportregio gezamenlijk met een deel van hun leden deel aan Formnext.

Back to top button