Applications

Signify 3D print armaturen voor verlichting Flam3D / Brainport stand

Grootste collectieve stand op Formnext 2021

Signify verzorgt dit jaar de verlichting op de grootste gemeenschappelijke stand op Formnext 2021, die van Flam3D en Brainport. Gepersonaliseerde en 3D geprinte armaturen zorgen voor het juiste licht op de stand, die daarmee een persoonlijk tintje krijgt. Signify demonstreert hiermee bovenal hoe 3D printen bijdraagt aan de circulariteit in de verlichtingsindustrie.


De  armaturen zijn namelijk geprint met 100% recyclebare materialen. ‘Daarmee zijn ze een van de meest duurzame oplossingen in de verlichtingsmarkt van dit moment. ‘Wij zijn de eerste verlichtingsfabrikant die 3D-geprinte armaturen op industriële schaal produceert, wat onze positie in de voorhoede van verlichting en duurzame innovatie versterkt”, zegt Olivia Qiu, Chief Innovation Officer bij Signify.

Circulair en gepersonaliseerd verlichtingsconcept op Formnext te zien

Een van de projecten die Signify gerealiseerd heeft,, is de verlichting in een van de Xl stores van Albert Heijn.

Merkbeleving en on-demand productie van armaturen

Signify is onlangs lid geworden van Flam3D, de stem van de AM-community in de Benelux. De samenwerking voor de aankleding van de Flam3D / Brainport stand op ’s werelds grootste AM beurs was dan ook voor de hand liggend. De 3D-printtechnologie van Signify biedt klanten de mogelijkheid om verlichting te ontwerpen die bij hun merkbeleving past. Co-creatie met klanten versterkt de beleving nog verder. Door de verlichtingsarmaturen te 3D printen, hoeven zakelijke klanten geen voorraden meer aan te houden. Signify kan de op het bedrijf afgestemde aramaturen on-demand printen, ook als korte levertijden gevraagd zijn. Of grotere hoeveelheden. Signify is de AM-pionier in de globale verlichtingsindustrie. Inmiddels biedt het Eindhovense bedrijf de AM-kennis en materialen ook aan derden aan. Klanten van Signify kunnen op deze wijze profiteren van de beschikbare competenties en schaalgrootte.

Wie de innovatieve verlichting wil zien, kan vanaf dinsdag op Formnext terecht in hal 11 stand D11. Met een stand van 126 m2 bieden Flam3D en Brainport ruimte aan in totaal 14 AM-organisaties en bedrijven uit de Benelux.

Back to top button