3D printmarkt

AM learning community start in Brainport Eindhoven

Negen partijen bundelen krachten om AM in hightech industrie op gang te brengen

Negen bedrijven en organisaties uit de hightech maakindustrie in Brainport Eindhoven bundelen de krachten en richten de Additive Manufacturing learning community op. Onder de vlag van deze community worden er twaalf masterclasses aangeboden, waarvan de eerste twee plaatsvinden tijdens de 3D Delta Week in december.


Centraal punt in deze masterclasses is het ontsluiten van hoogwaardige kennis naar potentiële gebruikers. Deze kennis moet hen ondersteunen in de strategische beslissingen rond investeren in AM-productie. De businesscase staat centraal, die aan de hand van bestaande voorbeelden uit verschillende sectoren wordt toegelicht. Dit maakt de masterclasses interessant voor zowel eindgebruikers als voor productiebedrijven.

Eerste masterclasses tijdens de 3D Delta Week

Op de Precisiebeurs 2021 liet KMWE dit voorbeeld zien van een additief gemaakt onderdeel dat naderhand nog met CNC-verspaning is nabewerkt. KMWE doet mee aan de AM learning community.

Hightech sectoren

De AM learning community richt zich specifiek op op de sectoren: hightech manufacturing, healthcare, mobility, safety & security en aerospace. Deelnemers aan de masterclasses leren over de voordelen en kansen die Additive Manufacturing oplevert, de integratie in bestaande productieprocessen, hoge volume productiemogelijkheden. Ook wordt ingegaan op flexibele toeleverketens, automatisering en spare parts productie. De veelzijdigheid van additive manufacturing, zowel qua technologie als qua inzetbaarheid, leidt er toe dat eindgebruikers de mogelijkheden voor zichzelf en voor de keten waarin ze opereren, niet overzien. Juist omdat de impact van additive manufacturing verder reikt dan de productie zelf, richt de community zich niet alleen op productiespecialisten maar ook op inkoopmedewerkers en business developers.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers zijn: Brainport Development, Mikrocentrum, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, RAI Automotive Industry NL, Brainport Industries, Smart Industry Hub Zuid, K3D-AddFab (met KWME, NTS, De Valk, Additive Industries en K3D), AMcubator (met Additive Center, Marketiger, AM-flow, DSM, AM-Solutions, Hexagon) en het fieldlab MM3D (Industrio, AMPC, TU/e).

De eerste twee masterclasses voor de sectoren healthcare en safety & security worden gehouden op 8 en 9 december tijdens de 3D Delta Week. Tijdens deze evenementweek in de Benelux worden meer dan 20 3D Manufacturing evenementen georganiseerd.

Meer informatie over de masterclasses vind je hier

FOTO: een van de initiatiefnemers is Machinefabriek De Valk, onderdeel van K3D-AddFab, dat eerder dit jaar deze toepassing voor de hightech machinebouw demonstreerde.

Back to top button