3D printmarkt

Specerijenspecialist Verstegen gaat vullingen leveren voor byFlow 3D food printer

Voedingsmiddelenfabrikant Verstegen Spices & Sauces gaat als eerste wereldwijd vullingen leveren voor de cartridges voor de byFlow Focus 3D Food Printer. Hiermee kunnen bedrijf die willen 3D voedsel printen, hun productie eenvoudig en snel opschalen. Dat hebben de twee Nederlandse bedrijven bekend gemaakt tijdens de 3D Food Printing Conference.

Familiebedrijf Verstegen is bekend van de kruiden, sauzen, marinades en specerijen voor maaltijdbereidingen. Nu gaat het bedrijf echter ook hardware verkopen. Verstegen gaat namelijk de 3D Food Printer van byFlow aanbieden aan klanten, inclusief kant en klare vullingen, die direct inzetbaar zijn in de 3D printer. Vorig jaar is men al gestart met het maken van puré op basis van groenten, geschikt om mee te 3D printen.
Kant-en-klare oplossingen waarmee koks direct kunnen 3D printen

Oplossing voor food professionals

“Samen met byFlow en chefkok Jan Smink hebben we geëxperimenteerd met een heleboel ingrediënten. Daarbij gold dat ze moesten passen binnen onze ‘healthy pleasure umbrella”, zegt Jeroen van der Graaf, creative innovation manager bij Verstegen. De combinatie van de 3D printer van byFlow en de kant en klaar vullingen van Verstegen, geeft koks de kans om snel hun productie op te schalen bij voedsel printen. Dat is volgens Nina en Floris Hoff, de oprichters van byFlow, precies waar de markt momenteel om vraagt. “Veel food professionals vragen ons of we kant en klare vullingen kunnen leveren, met name in het Food Service segment is de vraag groot. Dankzij de samenwerking met Verstegen kunnen we voortaan deze doelgroep bedienen.”

Complete oplossing met 3D printer

Verstegen gaat de voedingsmiddelen in combinatie met de 3D printer als één pakket verkopen. De vullingen zelf komen eveneens in een webshop beschikbaar. Begin dit jaar zijn op de vakbeurs Horecava de eerste producten getest. Zo’n vulling is kant en klaar om er verschillende vormen mee te printen. In eerste instantie gaat het om Curry met ginger, Hollandaise en rode biet met kardemon. De specierijenspecialist wil het assortiment op korte termijn verder uitbreiden.

Foto: Jeroen van der Graaf van Verstegen samen met Nina Hoff van byFlow. (Foto Verstegen Spices and Sauces)


Back to top button