3D print experts

Nina Hoff van byFlow Tech Entrepreneur 2018

Nina Hoff van byFlow is gekozen tot Tech Entrepeneur van het jaar. Ze krijgt deze Techionista Award volgens de jury omdat ze met haar 3D voedselprinter niet alleen een goed idee neerzet, maar ook een overtuigend businessmodel. In totaal waren 12 kandidaten genomineerd voor deze award.

3e succes in een maand tijd voor 3D foodprinter fabrikant

Technionista is een nerd op hakken, zo schrijven de initiatiefneemsters die met hun website maar ook met events, opleidingen en baanbemiddeling méér vrouwen willen enthousiasmeren voor techniek. En daar horen awards bij, voor vrouwelijk techniek talent. Die zijn deze week uitgereikt in verschillende categorieën, onder andere Tech Entrepreneur 2018. Die is dus gewonnen door Nina Hoff, co-founder en CEO van de enige Nederlandse fabrikant van 3D voedselprinters by-Flow.

 

Techionista

Nina Hof (midden) samen met de winnaars in de andere categorieën van de Techionista Awards.

 

Wereldwijd succesvol

De jury zegt onder andere voor haar te hebben gekozen omdat ze zich niet uit het veld laat slaan. Aanvankelijk mislukte namelijk de crowdfundingcampagne voor de byFlow 3D printer. “Ze besloot toch door te gaan. En met succes. Onder haar bezielende leiding staat de Nederlandse 3D voedsel-printfabrikant byFlow nu wereldwijd in de spotlights en zijn er al meer dan 100 3D-voedselprinters verkocht.” En verder zegt de jury: “Hoe zij een commercieel product wil inzetten voor de maatschappij, is prijzenswaardig.” byFlow richt zich met de printtechnologie onder andere op de groep patiënten met slikproblemen.

 

Verstegen produceert foodcartridges

Het succes lacht byFlow dit jaar overigens toe. Onlangs nam het bedrijf met deel aan de horecavakbeurs Horecava, waar onder andere 3D foodprint workshops werden gegeven. Tijdens deze beurs maakte byFlow tevens bekend dat het Nederlandse Verstegen als eerste producent ter wereld kant en klare cartridges voor 3D foodprinters produceert. Dit product werd op de beurs in Amsterdam gelanceerd. Verstegen ziet dit als een kick-off voor een veel bredere inzet van 3D foodprinting in de toekomst.

 

 

Back to top button