software

Prodways Group stapt in 3DExperience partner van Dassault Systèmes

Prodways Group stapt in de Amerikaanse XD Innovation en haalt deze partner van Dassault Systèmes naar Europa. XD Innovation biedt het 3DExperience platform aan, geïntegreerd in een eigen cloud. Tegelijkertijd kondigt het een strategische samenwerking aan met het Franse softwarebedrijf. 

De strategische samenwerking past, zo zegt Prodways Group, in de strategie om de totale procesketen van creëren, modificeren en simuleren van 3D printfiles te beheersen. De printerfabrikant beschouwt dit als een groot voordeel voor de klanten. Nu cloudtechnologieën bijna het stadium van volwassenheid hebben bereikt, wil Prodways een van de eerste in de 3D printindustrie zijn die dit aanbiedt. Klanten kunnen via het 3DExperience platform de verschillende design- en simulatietools, zoals Catia en Solidworks, on-demand gebruiken. De groep zet daarmee een nieuwe stap naar het aanbieden van een volledig proces. 

Strategische samenwerking voor klanten Prodways

Prodways klanten toegang tot 3DExperienceplatform

Precies dat is ook waar XD Innovation op inzet, een Values Solutions Partner van Dassault Systèmes, dat deze partners als één van de drie verkoopkanalen inzet. Klanten van XD Innovation kunnen via een abonnement de onderdelen van het platform gebruiken en kunnen bij de onderneming terecht voor consultancy en support. Prodways Group lanceert XD Innovation Europe voor de Europese markt. Tegelijkertijd neemt het een klein aandeelbelang in het Amerikaanse bedrijf, dat verleden jaar een omzet haalde van $6 miljoen. Dat gaat op zijn beurt de 3D printers van Prodways promoten via de zes locaties waarover het beschikt. 

Arkema koopt SLS printer voor R&D lab

Prodways heeft ook bekend gemaakt een ProMaker P1000 te hebben verkocht aan Arkema, het derde chemiebedrijf op rij dat de SLS-printer van de Fransen in huis haalt. In dit geval gaat het om een 3D printer voor het nieuwe Global Center of Excellence for 3D Printing dat in Serquigny (Normandië) wordt geopend. Dit wordt het grootste onderzoekslaboratorium voor advanced materials in het Franse Arkema. 

Back to top button