Materials

DSM en Prodways versterken hun samenwerking

DSM en Prodways verstevigen hun samenwerking. De Franse 3D printerfabrikant gaat het nieuwe PBT Arnite AM1210 van DSM verkopen; DSM investeert in twee ProMaker P2000 ST machines van Prodways, dat eveneens enkele SLS machines aan BASF heeft verkocht.


De Franse 3D printerfabrikant Prodways haalt de banden met de materiaalfabrikanten aan. Het meldt in één week tijd de verkoop van verschillende SLS-machines aan zowel DSM als BASF alsook aan een Frans chemiebedrijf, waarvan de naam niet bekend wordt gemaakt. Het Franse bedrijf investeert in een ProMaker P1000 voor productontwikkeling en testen.

DSM koopt hoog temperatuur SLS machines; Prodways gaat Arnite AM1210 poeder verkopen

Arnite voor elektronica- en elektrische apparaten industrie

DSM heeft het nieuwe PBT poeder Arnite AM1210 getest op de Prodways ProMaker 4500 SLS machine. Het materiaal heeft vlamvertragende eigenschappen en combineert deze met goede mechanische en elektrische eigenschappen. Daarmee leent het zich voor toepassingen in zowel de elektronica industrie als voor de productie van elektrische apparaten. Het Nederlandse concern heeft dit PBT Arnite AM1210 vorig jaar voor het eerst tijdens AMUG in de VS gepresenteerd. DSM heeft aanvullend twee ProMaker P2000 ST printers gekocht, die geschikt zijn voor temperaturen tot 280 graden C. Het chemieconcern gaat deze gebruiken voor zowel testen als voor applicatie-ontwikkeling.

BASF: versterking R&D en onderdelen productie

BASF, dat al enkele jaren een strategische partner van Prodways is, investeert eveneens in een SLS machine van het Franse concern, eveneens voor hoog temperatuur toepassingen. Dat is voor het chemieconcern een voorwaarde omdat het er de hele range PA6 op gaat 3D printen, naast het recent ontwikkelde polypropyleen poeder. BASF zit sinds de overname vorig jaar van Sculpteo in Frankrijk ook in de directe onderdelen productie als 3D printservice bureau.

In de Benelux kun je voor Prodways terecht bij NextStep 3D.

Back to top button