software

Integratie van Castor analyseplatform in Digital Factory van Ultimaker

Direct printbaarheid van 3D modellen controleren

De Castor software om CAD-modellen te controleren op printbaarheid wordt geïntegreerd in Ultimakers Digital Factory. Gebruikers krijgen daarmee ook direct zicht op de kosten en de doorlooptijd als ze onderdelen willen printen.


De Israëlische software  ontwikkelaar Castor geeft gebruikers met de part screening tool een gereedschap in handen om snel te checken of je een onderdeel wel kunt 3D printen. De software analyseert hiervoor zowel de technische als economische kant.

Potentieel in-house 3D printen benutten

“De integratie van Castor met het Ultimaker Platform stelt gebruikers in staat om onderdelen direct naar de Ultimaker Digital Factory te exporteren en het proces van 3D-printen in eigen huis naadloos af te ronden. De connectiviteit bespaart moeite, complexiteit en tijd die wordt besteed aan het schakelen tussen tools, stroomlijnt het hele proces en brengt het allemaal onder één dak”, zo zegt Miguel Calvo, CTO bij de Nederlandse printerfabrikant. De samenwerking helpt bedrijven de mogelijkheden van in-house 3D printen snel en volledig te ontsluiten.

Kosten besparen bij samenstellingen

Het Castor platform onderscheidt zich doordat de software heel snel niet alleen één onderdeel maar ook een samenstelling analyseert. Door de samenstelling te uploaden, krijgt de gebruiker inzicht in welke onderdelen zowel technisch als economische geschikt zijn om te 3D printen en onder welke condities. Wie met een Ultimaker 3D print, kan nu snel zien waar kosten in het maken van onderdelen bespaard kunnen worden, aldus Omer Blaier, co-founder en CEO van Castor.

Bredere samenwerking

De samenwerking met Ultimaker is niet de eerste voor het Israëlisch bedrijf. Zo werkt het ook samen met Siemens Digital Industries en Nexa3D. Verder heeft het de materialen van Evonik geïntegreerd in de software. De materiaalproducent is samen met Xerox een van de partijen die geïnvesteerd hebben in Castor. De Digital Factory van Ultimaker maakt deel uit van het Marketplace platform. Hier kunnen derden oplossingen voor gebruikers van 3D printen aanbieden die naadloos aansluiten op de 3D printers van Ultimaker.

Back to top button