postprocessing

Ultimaker automatiseert en versnelt verwijderen van PVA-support

PVA Removal Station bespaart tot 75% tijd

Ultimaker versnelt met het PVA Removal Station het support verwijderen zolang dit met PVA is geprint. Minstens zo belangrijk: de operator heeft er amper nog omkijken naar omdat het verwijderen van support grotendeels automatisch gebeurt.


Het eerder al aangekondigde PVA Removal Station is klaar (maar komt pas volgend jaar op de markt). Het station wordt gevuld met 13,5 liter water om het supportmateriaal op te lossen. De onderdelen wordt in een mandje gestopt, voorzien van een scheidingselement om ze onder water te houden.

Geautomatiseerd proces verkort tijd met 75%

De circulatie verandert regelmatig automatisch van richting en de snelheid van het systeem is aanpasbaar. Een sensor meet de verzadiging van het water en geeft een signaal als het ververst moet worden. Ultimaker meldt dat met deze nieuwe manier van support verwijderen de tijd die men er nu aan kwijt is met 75% reduceert. De tijdwinst zit vooral in het feit dat het proces nagenoeg automatisch verloopt.

Versnellen

Jürgen von Hollen, CEO van Ultimaker, bestempelt het PVA Removal Station als de missing link in het end-to-end platform van Ultimaker. “Ons volledige 3D-printplatform, nu inclusief het PVA Removal Station, stelt hen in staat om het prototyping- en productontwikkelingsproces te versnellen. Ze kunnen nu PVA veilig, snel en effectief verwijderen van zelfs de meest complexe ontwerpen en geometrieën.” Ultimaker wil het PVA Removal Station in de eerste helft van 2022 op de markt brengen

Back to top button