design

Ultimaker en L’Oreal ondersteunen Solvay’s AM Cup

Designcompetitie start 1 september

Solvay, Ultimaker en L’Oréal lanceren de 3e editie van de Additive Manufacturing (AM) Cup Competition. Studenten, engineers en makers kunnen hun 3D printtalent demonstreren door een innovatief ontwerp voor een echte 3D print toepassing te maken. Daarbij kunnen ze gebruik maken van een aantal hoogwaardige printmaterialen uit het portfolio van Solvay.

De samenwerking met de Nederlandse 3D printerfabrikant en het Franse cosmeticaconcern, dat zelf intensief 3D print, heeft tot doel om deelnemers aan te zetten een praktische toepassing te ontwikkelen. Daarmee kan men bijvoorbeeld de flexibiliteit in de productie versterken of verder het belang van specifieke materialen benadrukken. Het gaat dus om echt praktische toepassingen om een probleem op te lossen.

Een idee hoe je met 3D printen de productie bij cosmeticaconcern L’Oreal flexibeler kunt maken? Vanaf september kun je meedoen aan de Solvay AM Cup.

Hoogwaardige filamenten

Twee jaar geleden werd de Solvay AM Cup gewonnen door een Duits team, met twee teams van de universiteit Gent op de tweede en derde plaats. Dit jaar pakt Solvay de competitie iets anders aan. Alle designs worden geprint door Ultimaker op een S3 of S5 desktop FFF printer. L’Oreal test ze. Hierdoor zijn de teams niet afhankelijk van eventuele coronabeperkingen. De materialen die men kan gebruiken zijn Solef polyvinylidene fluoride (PVDF), KetaSpire polyetheretherketone (PEEK) en Radel polyphenylsulfone (PPSU) filaments. Dit zijn medische zowel als koolstofvezel gevulde filamenten.

€ 5000 voor de winnaar

De winnaar krijgt een bedrag van Solvay € 5000 dat besteed mag worden aan academische, maatschappelijke of ondernemersactiviteiten, een Ultimaker 2+ Connect-printer en een rondleiding door de productiefaciliteiten van L’Oréal. De competitie start 1 september, inzendingen moeten voor medio november binnen zijn. De winnaar wordt in januari 2022 bekend gemaakt.

Designteams kunnen hun inzendingen bij Ultimaker laten printen met hoogwaardige filamenten van Solvay.

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om mee te kunnen doen.

Back to top button