3D printmarkt

ETEC nieuwe merknaam voor EnvsitionTec DLP-printers

Desktop Metal gaat door met strategische integratie

Een jaar geleden heft Desktop Metal EnvisionTec ingelijfd. Nu positioneert het Amerikaanse concern de DLP-printactiviteiten onder een aparte merknaam: ETEC. Net als de lancering van Desktop Health moet dit leiden tot een directer contact met de industriële klanten.


Desktop Metal oprichter en CEO Rick Fulop spreekt consequent over additive manufacturing 2.0 Daarmee doelt hij met name op de inzet van 3D printen voor volume productie. Hij wil de groei van het aantal klanten dat voor AM 2.0 kiest, versnellen. Daar is de integratie strategie, waar de lancering van het merk ETEC onderdeel van is, op gericht. Vorig jaar zijn met hetzelfde doel de activiteiten rondom de zorg gebundeld onder de noemer Desktop Health.

Strategische integratie om uitrol AM 2.0 te versnellen

EnvisionOne
De Envision One is het werkpaard in de lijn DLM-printers van ETEC.

Complete oplossing voor volume productie

ETEC richt zich specifiek op de high speed fotopolymeer 3D print oplossingen voor producenten van zowel consumenten als industriële producten die in hoog volume markten actief zijn. Dat doet ETEC niet alleen met de DLP-printers, maar ook met materialen en software en applicaties. “Met de lancering van ETEC en Desktop Health kunnen we meer specifieke klanten met gerichte behoeften en hen beter van dienst zijn. ETEC biedt krachtige 3D-printers in combinatie met exclusieve materialen die nu al voor een nieuwe golf van consumenten- en industriële innovaties zorgen”, zegt Rick Fulop.

Materiaalontwikkeling

De materialen voor de DLP printers komen onder andere van Adaptive3D, eveneens een onderdeel van Desktop Metal. Hier zijn enkele materialen exclusief voor de ETEC 3D printers ontwikkeld. Door de materialen te optimaliseren voor de hardware, wil Desktop Metal de prestaties van het hele AM-systeem naar een hoger niveau tillen. ETEC biedt nu een van de breedste portefeuilles van lichtgevoelige 3D printmaterialen aan. Hieronder is Elastic Tough Rubber 90 (ETR 90), het elastomeer met de hoogste scheursterkte op de markt. Producten waarin ETR is verwerkt, vind je al in de winkelrekken, onder andere in de midsoles van schoenen.

Back to top button