ApplicationsTechnology

GE Aviation neemt vijf M Line AM-systemen in gebruik

Modulair AM systeem moet doorlooptijd serieproductie halveren

GE Aviation heeft voor dit jaar vijf Concept Laser M Line AM systemen gekocht bij GE Additive. Vier machines worden in de loop van het jaar geïnstalleerd in het GE Aviation Additive Technology Center (ATC) in Ohio, de vijfde gaat naar de Italiaanse vestiging. De modulaire opbouw van de M Line maakt het systeem met name geschikt voor bedrijven die additive manufacturing opschalen naar serieproductie.


En dat is precies wat GE Additive gaat doen. Daarom is het AM-team van de vliegtuigtoeleverancier de voorbije jaren nauw betrokken geweest bij het finetunen van het nieuwe AM-systeem en het valideren van aluminium, cobalt-chrome en Inconel 718 voor luchtvaarttoepassingen. Met name is gewerkt aan het produceren van onderdelen die aan de hoogste eisen voldoen qua materiaaleigenschappen én aan de build-to-build en machine-to-machine stabiliteit.

Ontkoppeling van applicatie-ontwikkeling en serieproductie

Modulair concept

De M Line is een modulair A-systeem, ontwikkeld voor industriële toepassingen. Bijzonder aan de architectuur is dat GE Additive de unit voor onderdelenproductie heeft losgekoppeld van de unit waarmee processen en instellingen ontwikkeld worden. Aan één materiaal handlingstation kunnen meerdere printsystemen gekoppeld worden. Deze taken kunnen nu parallel worden uitgevoerd, waardoor de ontwikkeling van een nieuwe toepassing niet ten koste gaat van de productie van onderdelen. Daarom is er de afgelopen 18 maanden gewerkt aan de machine-to machine stabiliteit. Verder is de downtime van het systeem, bijvoorbeeld voor het toevoeren van nieuw poeder en andere onderhoudstaken, verder gereduceerd. GE Additive werkt nog aan automatiseringsoplossingen die later beschikbaar komen voor de M-line.

Het eerste M Line systeem is al geïnstalleerd in het ATC in het Amerikaanse West Chester. Op de foto links Benito Trevino, algemeen directeur Additive Integrated Product Team, rechts Chrius Philip, locatiemanager ATC.

Halvering doorlooptijden

De modulaire opbouw betekent ook dat gebruikers later nog een extra Laser Process Stations (LPS) kunnen toevoegen om de productiviteit verder op te voeren. Ook kan de M Line worden uitgebreid met extra Material Handling Stations. Meerdere van deze stations kunnen één laserstation bedienen. “Ons doel is om de eerste automatiseringsklare productieomgeving van de luchtvaart AM industrie te realiseren,” zegt Benito Trevino, general manager – additive integrated product team bij GE Aviation. Hij verwacht dat het M Line platform de doorloop- en printtijden meer dan zal halveren. Ook biedt het M Line systeem de kans om grotere onderdeel industrieel te gaan 3D printen. Concept Laser voegt namelijk de stitching functie toe aan de M Line. De machines hebben een bouwvolume van 500 bij 500 bij 400 mm.

Van de vier systemen die in Ohia worden geïnstalleerd, zijn er twee bedoeld voor aluminium legeringen, de twee andere voor respectievelijk de nikkellegering en cobalt-chroom.

In de maart-editie van 3D Print magazine kun je een uitgebreid artikel lezen over GE AMP, de nieuwe software waarmee GE Additive een belangrijke stap zet richting first time right 3D metaalprinten. Nog geen abonnee, meld je dan hier aan voor het gratis magazine

Back to top button