3D printmarkt

BEAMIT investeert in M Line metaalprintsysteem

Klanten maken stap naar industriële toepassing AM

Het Italiaanse BEAMIT breidt opnieuw uit. Ditmaal investeert het 3D printbedrijf in een M Line systeem van GE Additive. De onderneming zegt dat de vraag naar grotere, meer complexe onderdelen in hogere volumes toeneemt. Met name klanten uit de vliegtuig- en defensie-industrie bestellen de onderdelen. 


BEAMIT, gedeeltelijk in handen van Sandvik, zegt de vruchten te plukken van de investeringen die het gedaan heeft in zowel expertise rond additive manufacturing opbouwen als in het behalen van kwaliteitscertificaten, zoals ISO 9001, AS 9001 en NADCAP. Hierdoor is het bedrijf in staat wereldwijd nieuwe klanten aan te trekken.

Italiaans 3D printbedrijf ziet vraag naar metaal AM toenemen bij klanten in defensie- en luchtvaartindustrie

Rechts de M Line, links het uitpakstation dat onderdeel is van het M Line Factory concept.

Het M Line platform van GE Additive moet BEAMIT in staat stellen op deze toenemende vraag in te spelen. Het is het eerste M Line systeem voor de groep. Die wil hiermee de productievolumes opvoeren. Klanten uit de defensie- en luchtvaartindustrie leggen de lat hoog. Mede daarom is BEAMIT enkele maanden geleden een strategisch technologische samenwerking aangegaan met zowel GE Additive als Avio Aero, de luchtvaarttoeleverancier in de GE groep. Mede dankzij de samenwerking wil men de stap naar industriële inzet van de nieuwe 3D metaalprinter versnellen, aldus Andrea Scanavini, Chief Commercial Officer van de BEAMIT Groep. Het M Line systeem is digitaal gekoppeld aan de volgende post-processing stappen. 

Opschalen naar industrieel metaalprinten

Het succes met metaal additive manufacturing is, laat BEAMIT weten, mede gebaseerd op de tastbare return on investment die klanten realiseren door complexe onderdelen te laten 3D printen. Daarmee boeken ze zowel winst qua productiviteit als qua cost-per-part. Volgens Rob Dean, GE AdditiveWorks senior leader in Europa, beginnen klanten te stap naar industrialisatie te maken. De consultants ondersteunen het 3D printbedrijf in het opschalen van de productie met de nieuwe M Line. Dit AM systeem is juist ontwikkeld voor bedrijven die hun additieve productie willen opschalen naar volumeproductie. 

Bij BEAMTIT staat een groot aantal 3D metaalprintsystemen van GE Additive. Naast het nieuwe M Line systeem zijn dat onder andere de MLab, de M2 en X Line van Concept Laser en meerdere Arcam EBM systemen, verspreid over de drie productielocaties. 

Andrea Scanavini, Chief Operating Officer, BEAMIT (midden) met GE Additive’s Fausto Asvisio (links) en Wolfgang Lauer (rechts). (Foto: GE Additive).
Back to top button