Materials

Verbeterde transparante inkt voor Mimaki full colour 3D printer

Mimaki introduceert een nieuwe, transparante inkt voor de full colour 3D printer. Het nieuwe materiaal, MH-110PCL, biedt een betere transparantie en vergeelt niet. Dankzij deze betere eigenschappen, 3D print men met de Mimaki 3DUJ-553 nog realistischere modellen; de 3D modellen tonen nog meer details. 


Gebruik van heldere, doorzichtige modellen in kleur biedt vele voordelen voor bijvoorbeeld medische opleidingen. De structuur van interne organen kan nog nauwkeuriger worden getoond, met verschillende kleuren voor verschillende delen of medische aandoeningen. MH-110PCL is ook ideaal om transparante delen te maken die nodig zijn bij productontwerp en architectonische modellen, waarbij ruiten en transparante buitendelen nuttig zijn om zicht op de interne structuur te bieden. 

Links: op de voorgrond geprint met de nieuwe transparante inkt; hetzelfde figuur op de achtergrond met oude materiaal dat geliger is. (foto’s Mimaki)

Mengen met kleuren 

Het transparante materiaal kan in de 3D printer gemengd worden met kleureninkten. Zo 3D print men doorzichtige kleurmodellen. Dit nieuwe doorzichtige materiaal is specifiek ontwikkeld voor designers en bedoeld voor gebruik met de 3DUJ-553, Mimaki’s topmodel 3D-printer die werkt met uv-inkten in full colour. Het nieuwe doorzichtige materiaal MH-110PCL wordt geleverd in inktflessen van 4,8 liter. MH-110PCL kan toegepast worden in uiteenlopende sectoren, voor bijvoorbeeld kunst, modellen voor architectuur en de medische wetenschap, productontwikkeling of cosmetica. Voor het eerste gebruik van de nieuwe inkt is een upgradepakket voor de Mimaki 3D printer beschikbaar.

Back to top button