3D printmarkt

BEAMIT breidt 3D metaalprinten uit, raamcontract met SLM Solutions

Het Italiaanse 3D print servicebureau BEAMIT breidt de capaciteit op het vlak van metaalprinten uit. Er is een raamcontract gesloten met SLM Solutions. De komende drie jaren wil BEAMIT 15 machines van de Duitse fabrikant kopen.


Voor een deel vervangt het Italiaanse 3D print servicebureau de bestaande machines met één laser door nieuwere multi laser systemen. “Door de single laser systemen te vervangen door multi laser systemen kunnen we onze productiviteit opvoeren en concurrerende prijzen aan onze klanten aanbieden”, zegt Mauro Antolotti, oprichter en bestuursvoorzitter van BEAMIT.

Eerder ook al 15 machines besteld

Het Italiaanse BEAMIT en SLM Solutions werken al langere tijd samen, onder andere om de productiviteit bij het 3D printen met Inconel te verhogen. In 2017 kondigde het eveneens een raamcontract aan voor de levering van 15 3D metaalprinters van het Duitse merk. Over de levering hebben beide bedrijven echter nooit bericht. Vorig jaar zomer heeft Sandvick een belang genomen in het Italiaanse 3D printbedrijf.

Met de investering in Beam-IT bieden we klanten de toegang tot aanvullende en gecombineerde kracht van Sandvik en BEAMIT

Kristian Egeberg, president Sandvik Additive Manufacturing

Nu is er dus een nieuw raamcontract voor de komende drie jaren afgesloten. Het gaat om de koop van 15 systemen, de SLM 280, SLM 500 en de SLM 800. De printers komen er zodra de uitbreiding van de huidige productielocatie is afgerond. Deze verdubbelt in oppervlak. Volgens Antolotti vragen de klanten een hogere productiviteit, naast grote producten geprint in een hoge kwaliteit.

Back to top button