3D printmarkt

SLM Solutions sluit grote order met Italiaans BeamIT

Het Italiaanse 3D printservicebureau BeamIT heeft een grote order afgesloten met SLM Solutions. De Duitsers gaan tot en met eind 2019 liefst 15 3D metaalprinters leveren aan BeamIT. Daarvan zijn er 5 uit de nieuwe SLM 500 reeks met het Quad-lasersysteem. De twee bedrijven gaan ook de technologie verder ontwikkelen in een samenwerkingsverband. BeamIT gaat testen doen met parametersettings en materialen. 

 

Meerjarige order voor levering 15 3D metaalprinters

BeamIT is een Italiaans 3D printservicebureau. Het is gestart met 3D kunststof printen maar is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste 3D metaalprintbedrijven in Europa. Naast direct metaal lasersmelten heeft het ook elektronenstraaltechnologie in huis. BeamIT levert additief geproduceerde onderdelen aan niet alleen lucht- en ruimtevaartindustrie, maar ook aan de automobielindustrie en klanten uit de biomedische sector.

 

Intentie om 15 machines te kopen

SLM Solutions en BeamIT willen nu langdurig gaan samenwerken. Daartoe ondertekenen beide bedrijven een langlopende samenwerkingsovereenkomst. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat het 3D printservicebureau tot en met eind 2019 liefst 15 machines van SLM Solutions gaat kopen. Het bedrijf beschikt al over metaalprinters van SLM Solutions en wil de komende jaren de capaciteit opvoeren. De intentieverklaring geldt voor de aankoop van tien SLM 280 2.0 metaalprinters én vijf SLM 500 metaalprinters. Deze laatste zijn voorzien van het Quad lasersysteem, 4 lasers.

 

Mauro Antolotti: productiviteit en stukskosten verder optimaliseren. (Foto: BeamIT)

Stukskosten reduceren

“De machines van SLM Solutions zijn voor ons een belangrijk element om onze productiviteit en onze stukkosten verder te kunnen optimaliseren”, zegt Mauro Antolotti, oprichter en CEO van BeamIT. De ervaringen met de huidige metaalprinters van de Duitse leverancier hebben het bedrijf overtuigd van de kwaliteiten en de mogelijkheden om kosteneffectiever te werken.

 

Italië markt met potentieel

SLM Solutions topman Uwe Bögershausen bestempelt de Italiaanse markt als een aantrekkelijke markt met veel potenties voor het Duitse AM bedrijf. De beide bedrijven gaan de technologie verder ontwikkelen. BeamIT gaat voor SLM Solutions verschillende parametersettings en materialen testen op de nieuwe machines.

De nieuwe SLM 500.

Nieuwbouw ligt op schema

De Duitse fabrikant van 3D metaalprinters heeft overigens onlangs de ruwbouw op de nieuwe locatie afgerond. De komende maanden wordt het gebouw van binnen verder afgewerkt, zodat de 500 medewerkers de nieuwbouw in het eerste kwartaal 2018 in gebruik kunnen nemen. De nieuwe productieafdeling krijgt een productiecapaciteit van 500 machines per jaar.

SLM Solutions wordt in de Benelux vertegenwoordigd door EKZO

 

Back to top button