3D printmarktTechnology

SLM Solutions sluit order voor 70 3D metaalprinters

SLM Solutions heeft in Azië een meerjarig raamcontract gesloten voor de levering van 70 3D metaalprinters van het type SLM 280. Tussen nu en 2020 moeten de machines geleverd worden. De order heeft een waarde die kan oplopen van € 31 miljoen tot maximaal € 48 miljoen, afhankelijk van de definitieve uitvoeringen waar de klant voor kiest. De fabrikant van AM machines maakt dit bekend samen met de aankondiging van de plaatsing van extra aandelen én de live presentatie van de SLM 800 op Formnext. 

 

Live demonstratie nieuwe SLM 800 op Formnext

De Aziatische order gaat naar een toepassing in de stempel- en matrijzenbouw. De klant wil de komende jaren hier 70 3D metaalprinters van de Duitse fabrikant gaan inzetten. Henner Schönebron, bestuursvoorzitter, zegt dat men niet alleen in Azië veel interesse ziet, maar ook in andere kernmarkten en regio’s. Het management onderzoekt momenteel de haalbaarheid en noodzaak van uitbreiding van het eigen netwerk van verkoop- en servicepunten in de VS, Azië en ook Europa. Begin 2018 wordt gestart met de uitvoering van dit plan.

 


Bekijk hier een videoanimatie van de SLM 500/800.

 

Volautomatisch complete afloop AM proces

SLM Solutions maakt dit bekend samen met het nieuws dat met succes voor € 58,5 miljoen aandelen zijn geplaatst bij institutionele beleggers. Hiermee wil het concern de financiering van de verdere groei in de komende jaren veilig stellen. Het opgehaalde geld wordt onder andere geinvesteerd in nieuwe R&D projecten. Een van de innovaties waar het bedrijf aan werkt is de nieuwe SLM 800 3D metaalprinter. Dit nieuwe model werd verleden jaar met een video animatie gepresenteerd, nu staat de machine in Frankfurt live te produceren. Het nieuwe concept behelst de mogelijkheid om het volledige 3D metaalprintproces, inclusief de voorbereiding en nabewerking volautomatisch te laten aflopen, in één productielijn (zie video). SLM Solutions presenteert op Formnext bovendien een eigen softwareoplossing als alternatief voor de bestaande pakketten.

 

Half miljard euro omzet

Enkele maanden geleden sloot het concern ook al een grote order met een Italiaanse klant voor de levering van 15 machines in de komende jaren. Tegen 2022 verwacht SLM Solutions een omzet te halen van een half miljard euro, met een EBITDA marge van 20%.

In de Benelux wordt SLM Solutions vertegenwoordigd door EKZO

 

Back to top button