3D printmarkt

Chinese klant bestelt 10 SLM 500 multilaser metaalprinters

SLM Solutions gaat niet alleen aan het Italiaanse BeamIT 15 3D metaalprinters leveren. Het Duitse bedrijf maakt tevens bekend een grote opdracht uit China in de wacht te hebben gesleept. Via een Chinese reseller is een opdracht binnengehaald voor de levering van 10 SLM 500 multilasermachines aan een Chinese klant. Met deze order is een bedrag van 12 miljoen euro gemoeid.

 

Tweede grote order voor SLM Solutions binnen een week

SLM Solutions kan terugkijken op een succesvol 2e kwartaal.  Want met de grote order in China heeft de Duitse fabrikant een belangrijke stap gezet in het ontsluiten van de Chinese markt. Het is voor de eerste keer dat 10 SLM 500 machines met meerdere laserbronnen in één keer worden verkocht. Uwe Börgershausen, bestuursvoorzitter: “Deze opdracht ondersteunt onze groeikoers. Het is een belangrijke mijlpaal in het ontsluiten van de belangrijke Chinese markt.” Dat de Chinese klant zoveel 3D metaalprinters van het topmodel in één keer koopt, zegt volgens hem ook iets over de voordelen van de multilasertechnologie van de SLM 500.

 

3D metaalprinten met 1 tot 4 laserbronnen

Deze 3D metaalprinters werken met maximaal 4 laserbronnen tegelijk om de productiviteit verder op te voeren. Daarmee dalen de stukskosten voor elk product dat van de machine komt. De SLM 500 HL 3D print tot 105 cm3 materiaal per uur op. Gelijktijdig kan de multilaser technologie ook ingezet worden voor betere kwaliteit van de geprinte producten. De Chinese klant wil de 10 machines de komende 15 maanden afnemen en in zijn eigen productie installeren.

De SLM 500 inclusief poederaanvoer en een station voor het snel wisselen van de bouwkamer. (Foto SLM Solutions)

Dip overwonnen?

Het lijkt dat SLM Solutions met de Chinese en Italiaanse orders de dip na het afketsen van de overname door GE Additive overwonnen heeft. Door de overname gesprekken, die uiteindelijk werden gedwarsboomd door een activistische aan deelhouder, stonden de verkoopresultaten in de 2e helft van vorig jaar onder druk. Volgende maand komt SLM Solutions met de resultaten over de eerste helft van 2017.

 

Back to top button