3D printmarktMaterials

Sandvik neemt belang in Beam-IT

Sandvik heeft een belang genomen in het Italiaanse 3D metaalprinterbedrijf Beam-IT. Het gaat aldus een persbericht om een significant belang. Sandvik heeft het recht bedongen om het belang in de toekomst uit te breiden. Beam-IT wordt geïntegreerd in de Poeder divisie van Sandvik.

 

Want daar gaat het om: Sandvik Additive Manufacturing is al enkele jaren bezig een positie op te bouwen in de markt voor metaalpoeders voor zowel laser poederbed machines als voor binder jetting. Sinds 2013 heeft het concern aanzienlijke investeringen in deze activiteiten gedaan. Nu de markt zich snel begint te ontwikkelen, ontstaat er behoefte aan AM-specialisten die de klanten van Sandvik helpen hun AM-programma’s te ontwikkelen en te lanceren. “Met de investering in Beam-IT bieden we klanten de toegang tot aanvullende en gecombineerde kracht van Sandvik en Beam IT”, zegt Kristian Egeberg, president Sandvik Additive Manufacturing.

Sandvik versterkt positie in snel groeiende AM-industrie

Oprichter en bestuursvoorzitter van Beam-IT Mauro Antolotti: Sandvik de sterke partner die Beam-IT kan helpen de groei te versnellen.

 

Meer dan 20 metaalprinters

Het Italiaanse bedrijf is een 3D print servicebedrijf voor 3D metaalprinten. Eind 2018 werkten er 38 medewerkers en stonden er meer dan 20 laser poederbed metaalprinters. Naast de laser machines heeft het ook elektronenstraal machines. Het is actief in onder andere de luchtvaartindustrie, automotive sector en energie. Het is verder ISO 9100 en NADCAP gecertificeerd. Voor het Italiaanse bedrijf zelf is de belangrijkste reden om een deel van de aandelen te verkopen dat men een sterke partner krijgt om de groei te financieren.

 

Middelen om versneld te groeien

Mauro Antolotti, oprichter en bestuursvoorzitter van Beam-IT: “Met Sandvik hebben we een goede eigenaar die ons kan helpen om de groei te versnellen. En een eigenaar die ons van voorzien van state-of-the art materiaal expertise, de ontwikkeling van AM-poeders van hoge kwaliteit zowel als kennis van world leading post processing technieken.” Ook bij het Italiaanse bedrijf ziet men veel synergie voordelen.

Sandvik is met 42.000 medewerkers en een omzet van meer dan 100 miljard Zweedse Kronen een wereldspeler in de maakindustrie. De investering in Beam-IT wordt eveneens als een strategische investering gezien. Sandvik wil met de poeders uitgroeien tot marktleider met oplossingen voor de brede maakindustrie.

Back to top button