3D printmarktTechnology

BeamIT en SLM Solutions: doorbraak 3D printen Inconel

BeamIT heeft samen met SLM Solutions speciale parameterinstellingen ontwikkeld voor Inconel 3D printen met een poederbed machine. Beide concerns zijn nu zover, dat de industrialisatie kan starten. BeamIT wil daarom binnenkort extra 3D metaalprinters van SLM Solutions kopen, bovenop de 15 multilaser machines die al eerder werden besteld.

 

Nieuwe parameters voor hoge kwaliteit en productiviteit bij Inconel 3D printen

BeamIt is een Italiaans bedrijf, gespecialiseerd in 3D metaalprinten. Enkele maanden geleden kondigde het aan bij SLM Solutions een order te plaatsen voor de levering van 15 3D metaalprinters, levering tot 2019. Alle met multilaser technologie uitgerust. Tegelijkertijd kondigen de beide bedrijven aan samen te gaan werken aan met name technologie-ontwikkeling voor de poederbed machines. BeamIT heeft daartoe het Additive Manufacturing Competence Center opgericht. Het eerste concrete resultaat van deze samenwerking is de parametersetting voor Inconel.

 

Kostenreductie Inconel aerospace parts

Mauro Antolotti, oprichter en CEO van BeamIT, ziet de bereikte resultaten met Inconel als het startpunt voor nog meer werk in de lucht- en ruimtevaartindustrie. “We kunnen nu bij de productie van onderdelen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie nog betere resultaten behalen dan voorheen”, zegt de Italiaan in een toelichting. De nieuwe instellingen zorgen met name voor de juiste balans tussen kwaliteit en productiviteit als BeamIT met Inconel producten aan de slag gaat. De printkwaliteit is op een hoog niveau, bij maximale productiviteit. “Door Inconel te verwerken op de machines van SLM Solutions kunnen we de kosten per onderdeel duidelijk reduceren. Hiermee kunnen we opdrachten van klanten uitvoeren die op andere machines economisch niet maakbaar zijn”, vervolgt Antolotti.

 

Nieuwe kansen aerospacemarkt

De Italiaanse toeleverancier ziet hierdoor nieuwe mogelijkheden in de aerospacemarkt ontstaan. Vooral voor thermisch zwaar belaste componenten. De lucht- en ruimtevaartmarkt is voor BeamIT naast de autorace- en motorsportindustrie en de medische industrie de derde belangrijke afzetmarkt. Vanwege de nieuwe kansen, kondigt Marco Antolotti aan binnenkort extra machines te willen bestellen bij SLM Solutions.

FOTO een aerospace onderdeel van BeamIT, 3D geprint met Inconel

 

Back to top button