3D printmarkt

MakerPoint, miniFactory en Armor Group slaan handen ineen

MakerPoint, miniFactory en Armor Group slaan de handen ineen. Ze gaan in de Benelux een strategisch partnerschap met elkaar aan. MakerPoint wordt hierbij reseller van de Finse 3D printerfabrikant voor materialen zoals PEEK, PEK en PEI en het gaat Kimya filamenten van de Armor Group verkopen.

 

Sander Smit, directeur van MakerPoint, is blij dat hij Finse printtechnologie en Franse materialen kan presenteren op RapidPro, half maart in Veldhoven. Het past naadloos in de oplossingen voor digital fabrication die MakerPoint biedt aan industriële gebruikers van 3D printtechnologie. Doelgroep zijn industriële eindgebruikers van additive manufacturing die een totaaloplossing willen voor het 3D printen van onderdelen uit hoogwaardige kunststoffen als PEKK, PEEK en PEI (Ultem).

 

Samenwerking voor totaaloplossing industrieel 3D printen met hoogwaardige filamenten

 

Armor Group en Kimya

Ook Erik Henstra, Business Development Manager Benelux & Nordics – Armor 3D, zegt dat de drie bedrijven hun visie delen als het gaat om het creëren van waarde voor industriële eindgebruikers. “Dit businessmodel, waar nauwe samenwerking met alle betrokken partijen centraal staat, ziet Armor als de sleutel tot succes.” De Franse groep is sterk in print- en coatingtechnologie. Sinds enkele jaren is het actief in de ontwikkeling van (klantspecifieke) filamenten voor industrieel 3D printen. Deze worden onder de merknaam Kimya op de markt gebracht.

 

Olli Pihlajamäki bij de miniFactory Ultra 3D printer

 

Finse 3D printer

De miniFactory Ultra 3D printer is een Finse 3D printer voor hoogwaardige polymeren die ontwikkeld is voor industriële inzet. De 3D printer heeft een bouwkamer die verwarmd kan worden tot 250°C. De temperatuur in de printkamer ligt vlakbij of boven de glastransitietemperatuur van de materialen, wat voor een betere hechting en betere mechanische eigenschappen zorgt. Warping en spanningen in het materiaal verminderen hierdoor. Olli Pihlajamaki, Sales & Marketing Director van miniFactory zegt over dit strategische partnerschap: “Met de diepgaande kennis van materialen en toepassingen bij klanten, ondersteunt Armor Group ons met de optimalisatie van het 3D-printproces. Met MakerPoint als lokale partner kunnen we industriële klanten een compleet pakket van producten en services bieden.”

MakerPoint, miniFactory en Armor Group presenteren zich 13 en 14 maart op RapidPro

Back to top button