Applications

Roboze partner Ducati 2022 MotoGP raceteam

Printerfabrikant wordt officieel technisch partner van raceteam

Roboze is dit seizoen technisch partner van Ducati Lenovo Team, het raceteam van het Italiaanse motormerk. Ducati heeft net samen met de rest van het veld in Qatar de aftrap gegeven voor het nieuwe 2022 MotoGP seizoen. Ducati gebruikt de 3D printers van Roboze al langere tijd.


Roboze focust met de 3D printtechnologie op composiet materialen en high-performance polymeren. Precies de twee materialen die in de racewereld een rol kunnen spelen als vervanging van – zwaardere – metalen componenten. “We werken nu al meer dan een jaar samen met Roboze en dankzij hun 3D printtechnologie voor superpolymeren en composieten hebben we de productie van aerodynamische onderdelen met ongelooflijke mechanische eigenschappen aanzienlijk kunnen versnellen”, zegt Riccardo Savin, Vehicle Dynamics and Design Manager bij Ducati Corse. In de testfase zijn al kritische onderdelen voor de Desmosedici GP geprint op de Roboze machines.

3D printen speelt belangrijke rol voor raceteam

De 3D printtechnologie zal een belangrijke rol spelen in de strategie van het Ducati raceteam. Niet alleen gaat het om het printen van onderdelen maar ook om het integreren van functies in het design, het verminderen van het aantal componenten door integratie en het ontwerpen van geometrisch complexe modellen. Het Roboze team put hierbij uit een brede ervaring in het ontwerpen voor 3D printen met hoogwaardige materialen zoals PEEK, Carbon PEEK, Ultem en Carbon PA. De combinatie van sterkte en stijfheid, laag gewicht en zowel chemisch als thermisch tegen behoorlijke invloeden bestand, opent mogelijkheden voor het Ducatiteam.

Ducati heeft vorig seizoen voor de derde keer de Constructeurstitel gewonnen in de MotoGP, naast het winnen van de Team titel, voor de tweede keer vorig jaar.

Back to top button