ManufacturersTechnology

Ducati-model geprint op nieuwe Builder 3D Extreme 1500

Builder 3D Printers toont op RapidPro 2017 de nieuwste 3D printer: de Extreme 1500. Deze FDM printer zoekt het volume juist in de breedte: in de X richting kan er tot 1100 mm breed geprint worden. De printer beschikt over een verwarmd printbed en de dual feed extruder.

 

Nog grotere prototypes uit één deel printen

De Nederlandse 3D printerfabrikant Builder 3D Printers heeft RapidPro al eerder aangegrepen om XL printers te presenteren. De Extreme 1500 is een machine voor wie grotere prototypes, zoals de Ducati op de foto, uit één deel te printen. Dat kan op het verwarmd bed dat een bouwvolume van 1100 bij 500 bij 820 mm toelaat. De machine zelfs is niet veel groter en gaat door elke enkele deur, laat de fabrikant weten.

 

Ducati
Een model van een Ducati motor; hiervan zijn de onderdelen geprint op de nieuwe Builder Extreme 1500 die binnenkort op RapidPro te zien zal zijn.

 

Met dual feed extruder

Omdat bij het 3D printen van dergelijke grote producten de temperatuurcontrole belangrijk is, kiest Builder 3D Printers ook bij de Extreme 1500 voor een volledig gesloten systeem. Het printbed (van glas) is verwarmd, uiteenlopend van 20 tot 60 graden C (1700W). Met de dual feed extruder kan men twee filaments in één extruder smelten, bjijvoorbeeld twee kleuren of twee verschillende materialen. Met de meegeleverde software kan men de kleurmengingen zelf maken. De nozzles die voor deze printer beschikbaar zijn, variëren van 0,4, 0,8 tot 1,2 mm. Afhankelijk van de nozzle varieert de resolutie van 0,05 tot 0,6 mm. Materialen die men kan gebruiken zijn PLA, PET, PVA, PRO1, houtgevuld filament en Flex.

Builder 3D Extreme 1500

Demodagen in Noordwijkerhout

Wie overigens niet naar RapidPro gaat: Builder 3D Printers gaat komend voorjaar demodagen in de fabriek in Noordwijkerhout. Daar vindt de productie van de hele lijn 3D printers plaats.

 

 

Back to top button