Applications

RapidPro 2019: ask a pro

Ask a Pro: dat is een van de nieuwe activiteiten op RapidPro. De beurs sluit daarmee aan op de verschuiving die in de aandacht voor 3D printen te zien is, namelijk weg van de pure techniek richting 3D printen als enabler en techniek om geld mee te verdienen.

“We leggen meer dan voorheen de nadruk op oplossingen en op ROI, return on investment. Het gaat niet meer om de vraag wat kan ik, maar hoe kan ik er geld mee verdienen”, zegt Tom Wessels, event projectmanager bij Mikrocentrum.

Experts geven bezoekers RapidPro antwoord op vragen over digital manufacturing

donkervoor
De wielophanging van een Donkervoort, een toepassing ontwikkeld door het NLR.

Méér dan 3D printen

RapidPro heeft daarom onder andere de handen ineengeslagen met Flam3D, de Benelux brancheorganisatie voor de 3D printindustrie, en het Fraunhofer Projectcenter in Enschede. Via deze Nederlandse dependance van het Duitse Fraunhoferinstituut, krijgt de Nederlandse industrie rechtstreeks toegang tot de kennis en ervaring bij Fraunhofer op het vlak van digital manufacturing, Industrie 4.0. “Want RapidPro gaat niet alleen over 3D printen, hoewel dit een belangrijk thema is. De beurs gaat over digital manufacturing en alles wat mogelijk is als je van idee en concept via een prototype naar serieproductie gaat”, zegt Tom Wessels.

Van juridische aspecten tot business vragen

Daarom werken aan Ask a Pro niet alleen mensen met ervaring in de 3D printwereld mee, maar ook deskundigen van Fraunhofer, TNO en Flam3D, Fontys Hogescholen en het AM Center. Technische vragen, juridische vragen en ook vragen over businessinnovatie kunnen voorgelegd worden. Bezoekers kunnen vooraf een gesprek met een van de specialisten plannen. Op de beursvloer is er een aparte gedeelte ingeruimd voor deze gesprekken. Tom Wessels: “Verwacht niet dat je een bezoeker van 0 naar 100 procent oplossing brengt in zo’n gesprek. Het zijn korte gesprekken, bedoeld om de oplossingsrichting duidelijk te maken.”

Dit zijn de pro’s waar je op RapidPro je vragen aan kunt voorleggen:

TNO – Henk Buining
Flam 3D – Kris Binon
Additive Center – Maarten van Dijk
SOLide – Rein van der Mast
Dohmen Advocaten – Hub Dohmen
In Summa Innovation – Mathijs Pont
KLM – Arlette van der Veer

Meer informatie vind je hier

Back to top button