3D printmarkt

Groot onderzoek additive manufacturing in de Lage Landen

Een consortium van liefst 17 organisaties in Nederland en Vlaanderen lanceert een onderzoek naar additive manufacturing in de Lage Landen. Het doel hiervan is om beter zicht te krijgen op het gebruik, de potenties die de deelnemers zien en de belemmeringen. De informatie zal gebruikt worden om het AM-ecosysteem én de innovatiecapaciteit van de ondernemingen in Vlaanderen en Nederland te versterken.


Het gaat hier om een gedegen onderzoek, zoals dat tot nog toe in Nederland en Vlaanderen niet is gedaan rond het thema additive manufacturing. 17 organisaties slaan hiervoor de handen ineen. De vragenlijst is uitgebreid, tussen de 30 en 45 vragen, afhankelijk van de antwoorden. Dat is echter de enige manier om daadwerkelijk de informatie naar boven te halen waarmee het ecosysteem verder versterkt kan worden. Met de antwoorden kunnen de initiatiefnemers beter inspelen op de vragen over 3D printen uit de industrie.

Consortium van 17 partijen lanceert enquête om meer zicht te krijgen op de vragen rond 3D printen

Win gratis print ter waarde van € 1000

Om het de deelnemers aantrekkelijk te maken een kwartiertje van hun tijd te investeren, krijgt iedereen als beloning straks als eerste de resultaten van de uitslag (mits je je e-mailadres achterlaat). De verzamelde data worden enkel anoniem gepubliceerd of gebruikt door de organisatoren van de enquête. Eventuele bedrijfs- of persoonsgegevens worden niet gedeeld met derden. Daarnaast worden er onder de deelnemers liefst 10 exemplaren van The 3D Printing Handbook van 3D Hubs verloot, evenals een hoofdprijs, een gratis 3D print ter waarde van € 1000.

Klik hier om naar de (online) enquête toe te gaan

De deelnemende organisaties zijn 3D-print magazine3DMZ (3DMakerszone)BerenschotBinder3DBrainport Eindhoven, BrightlandsEasyfairs, Flam3D,  Flanders Make,  IndustrialfairsInnovatieve MaterialenJakajimaMikrocentrumNRKTechnishow MagazineVLAIO en Vlamef.

Back to top button