3D printmarktTechnology

3D Delta Week zet 3D manufacturing in de Lage Landen op wereldkaart

Drie Nederlandse en één Vlaamse organisaties dompelen de Benelux volgend jaar een hele week lang onder in de wereld van 3D manufacturing. Flam3D, Mikrocentrum, Jakajima en Brainport Eindhoven slaan de handen ineen voor de eerste editie van de 3D Delta Week. Een grensoverschrijdend multi-event van 7 – 11 juni 2021.


“3D Delta Week gaat over het bundelen van het aanbod van de verschillende partijen om zo een concentratie van kennis, producten, diensten en een blik op de toekomst te genereren”, legt Tom Wessels van Mikrocentrum uit. Want de initiatiefnemers van dit evenement roepen andere organisaties die op welke manier dan ook met 3D manufacturing bezig zijn op om in de week van 7 tot 11 juni 2021 activiteiten te organiseren, onder de vlag van 3D Delta Week. Daarmee willen de vier initiatiefnemers een evenement van wereldklasse organiseren.

Vier organisaties slaan handen ineen om deelnemers te laten leren, ontdekken en netwerken in 3D productie

Meerdere activiteiten bezoeken

Mede-organisator Pieter Hermans van Jakajima legt uit: “We weten dat er in deze week ook veel andere innovaties en initiatieven mogelijk zijn – denk aan demo’s, bedrijfsbezoeken, branchespecifieke matchmaking of masterclasses. We nodigen alle andere commerciële, onderzoeks- en non-profit organisaties expliciet uit om bij te dragen aan de 3D Delta Week ”. De georganiseerde evenementen worden zo gepland dat het logisch is om van de ene activiteit naar de andere te gaan. Heel België en Nederland staan die week in het teken van 3D manufacturing, want de 3D Delta Week gaat over méér dan 3D printen.

Als we dit meer verbinden en een beter podium geven, zullen de Lage Landen algemeen erkend worden als een van de toonaangevende 3D-maakregio’s

Ruben Fokkema, Brainport Eindhoven

Economisch competitiever worden

Het doel van de 3D Delta Week is om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van 3D Manufacturing, om competitiever te worden als economische regio. De Lage Landen hebben veel te bieden op dat vlak, niet alleen qua onderzoeksinstellingen, technologie-ontwikkelaars en startups, ook gevestigde namen in de 3D wereld. Maar de maakindustrie weet nog altijd niet hoe voordeel te halen met de technologie. Kris Binon van Flam3D: “3D-printen en 3D-productie zijn nog te onbekend, blijkt uit verschillende onderzoeken. De maakindustrie ziet niet altijd hoe ze de technologie in hun voordeel kunnen toepassen. Dit komt mede door de complexiteit en diversiteit van 3D-printing.” De 3D Delta Week biedt mogelijke gebruikers een platform waarop ze zich verder kunnen oriënteren.

Internationaal de Lage Landen op de kaart zetten

Het multi-locatie evenement krijgt een internationale uitstraling. Volgens Ruben Fokkema van Brainport Eindhoven is de Benelux een topregio qua 3D productie. Enerzijds is er een sterk onderzoeksveld, met zowel academisch als toegepast onderzoek. Anderzijds zijn er de toepassingen, al dan niet in een veelzijdig en kwalitatief hoogstaand ecosysteem. “Als we dit meer verbinden en een beter podium geven, zullen de Lage Landen algemeen erkend worden als een van de toonaangevende 3D-maakregio’s”, zegt Ruben Fokkema.

Ontmoetingspunt

De vier initiatiefnemers willen van de 3D Delta Week een jaarlijks ontmoetingspunt maken voor iedereen die betrokken is bij 3D productie, zowel binnen als buiten de Benelux. Daarmee willen ze waarde creëren voor gebruikers en providers van 3D technologie.

De 3D Delta Week vindt plaats van 7 – 11 juni 2021 op tal van locaties in Nederland en België. Het programma zal komende maanden stapsgewijs worden gevuld. Hier kun je dat volgen. Heb je interesse om mee te doen of een activiteit aan te melden, dan vind je hier meer informatie.  

Back to top button